Kādi būs kritēriji Valsts prezidenta amata kandidātiem? (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (no labās), Jaunās konservatīvās partijas valdes locekle Juta Strīķe, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, finanšu ministrs Jānis Reirs un "Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis piedalās pirmajā Sadarbības sanāksmes sēdē Ministru kabinetā.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (no labās), Jaunās konservatīvās partijas valdes locekle Juta Strīķe, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, finanšu ministrs Jānis Reirs un "Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis piedalās pirmajā Sadarbības sanāksmes sēdē Ministru kabinetā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdošās koalīcijas partijas plāno kopīgi apspriest kandidatūras Valsts prezidenta amatam, kā arī vienoties par noteiktiem kritērijiem kandidātiem.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķis Jānis Eglīts žurnālistiem pastāstīja, ka VL-TB/LNNK pirmdien iknedēļas koalīcijas partiju sanāksmē mudināja politiķus laicīgi sākt diskusijas par prezidenta amata kandidātiem un noteiktiem kritērijiem, ņemot vērā arī sabiedrības viedokli.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka pēc trīs nedēļām koalīcija atgriezīsies pie šī jautājuma, jo vispirms tas jāizrunā frakcijās. Kariņš norādīja, ka politiķiem varētu būt vēlme nonākt līdz vienam kandidātam, taču tas neesot galvenais mērķis.

Eglīts piebilda, ka šī diskusija būtu jāsāk iespējami laicīgāk, tomēr pirmajā reizē netika gaidīti jau konkrētu prezidenta amata kandidātu vārdi.

Arī pārējie politiķi apliecināja, ka šodien konkrēti kandidātu vārdi nav apspriesti.

Kā ziņots, Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pavasara beigās.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu