Skandināvu blogeru dizaina likumi, kurus vērts likt aiz auss

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Skandināvu interjera dizains neapšaubāmi ir viens no stūrakmeņiem, pēc kā vadās pasaules labākie speciālisti – tas ir vienkāršs un askētisks,  apaudzējams ar dažādiem interjera priekšmetiem, radot jaunu un unikālu stilu. Lai savā mājoklī ieviestu kvalitatīvu skandināvu dizainu, ņem vērā šos piecus ziemeļnieku Instagram blogeru ieteikumus.

Grandiozas ieejas efektam nav nepieciešama grandioza ieeja

Dizaineri uzsver, ka nav nepieciešams liels un grezns foajē, lai piešķirtu mājoklim dinamiku un eleganci. Pat šauru stūri ir iespējams pārvērst par izcilu ieeju dzīvoklī vai mājā – pietiks ar smagnēju galdiņu vai pjedestālu un gaumīgu ziedu pušķi tā centrā, lai pārsteigtu viesus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POPPYKALAS (@poppykalas) on

Ballīšu dekorācijas var būt izcili istabas zonu sadalītāji

Atvērto tipu mājokļos ballītes mēdz beigties ar vairākām viesu grupām, kas laiku pavada atsevišķos mājas stūros. Tomēr no šāda rezultāta ir iespējams izvairīties ar dažu dekoru palīdzību – sadali zonas ar metāliskām bārkstiņu virtenēm. Šāds dekors ne tikai sadalīs telpu vairākās zonās, bet arī ballītei piešķirs maģisku un intīmu gaisotni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOUiSE • Denmark ? (@mortilmernee) on

Izmanto savus “fotogēniskākos” apģērbus kā dekoru

Neslēp skapī savas skaistākās drēbes, bet tieši otrādi, izliec tās labi redzamās vietās – izkarini kādu no košajām balles kleitām uz durvīm, pārklāj šalli pār krēslu vai pat izmanto izteiksmīgu pūkainu jaku kā dekoratīvu sedziņu uz gultas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by céline hallas (@celinehallas) on

Arī koka grīda var būt radošs telpas akcents

Koka grīdas jau pašas par sevi ir askētisks skandināvu stila akcents, taču tās pārsvarā diez ko neizceļas, bet gan piešķir askētisku noskaņu. Tomēr ne vienmēr tā ir jābūt – amizantam kontrastam grīdu var pārkrāsot košās krāsās vai radīt ģeometrisku motīvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R A H (@look_good_in_blue) on

Divi gaismekļi nozīmē divējādu baudu

Vēlies telpai piešķirt dramatisku apgaismojumu, bet maka biezums nav tik dramatisks? Milzīgas un dārgas lustras vietā izvieto virs galda divus vienkārša izskata gaismekļus, kas piešķirs telpai piemērotu un spilgtu apgaismojumu un vienlaicīgi radīs arī estētiski tīkamu efektu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ann-Kristin (@annkristinlhejl) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu