Ušakovs: Liekot roku uz sirds, varu teikt, ka mana sirdsapziņa ir tīra (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kratīšana Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) darbavietā un dzīvesvietā viņam pašam bijis "pārsteigums"; viņš ir pārliecināts, ka "viņa sirdsapziņa ir tīra", un šobrīd "galvenais izaicinājums ir nodrošināt pašvaldības funkcionēšanu", tā trešdien pēc KNAB operatīvajām darbībām Ušakova dzīvesvietā Bergenas ielā sacīja Rīgas mērs.

"KNAB darbinieki ir veikuši profesionālās darbības, detalizētāk par to stāstīt, protams, es nedrīkstu. Vienīgais - varu uzteikt viņu profesionalitāti. Liekot roku uz sirds, varu teikt, ka mana sirdsapziņa ir tīra," sacīja Ušakovs.

Ušakovs apstiprināja, ka KNAB veicis kratīšanu arī viņa kabinetā Rīgas domē. KNAB profesionālās darbības komentēt Ušakovs atteicās.

Galvenais izacinājums šobrīd ir nodrošināt pašvaldības funkcionēšanu, sacīja Ušakovs.

Ušakovs atteicās komentēt, vai šī kratīšana saistīta ar Rīgas satiksmes krimināllietu. Tāpat Ušakovs atzina, ka kratīšana viņam bijusi pārsteigums.

Tāpat mērs norādīja, ka viņa rīcībā nav informācijas, vai līdzīgas procesuālās darbības šobrīd tiek veiktas viņu kolēģu vai padoto dzīvesvietās. 

Īsi pirms plkst.15 Ušakovs ieradās Rīgas domē un atkārtoti norādīja, ka viņam nekāds statuss šajā lietā piemērots nav. Tāpat Rīgas mērs uzteica KNAB darbinieku darbu, taču atteicās komentēt jebkādas procesuālās darbības, tostarp to, vai no viņa dzīves vietas izņemti kādi lietiskie pierādījumi.

Komentējot opozīcijas plānu atkārtoti pieprasīt viņa atlaišanu, Ušakovs sacīja, ka "ikvienam politiķim jābūt gatavam šādam scenārijam", taču pats viņš no amata atkāpties negrasās. "Es pārrunāšu šo situāciju ar saviem kolēģiem un izlemsim, kā tālāk rīkoties. Taču šobrīd ir ļoti svarīgi nodrošināt pašvaldības spēju funkcionēt," teica priekšsēdētājs. Taujāts, vai viņa pienākumus tikpat labi nevarētu veikt arī vicemērs Oļegs Burovs (GKR), Ušakovs bija izvairīgs, vien norādot, ka augsti vērtē katra kolēģa darbu.

Vaicāts, vai kratīšana šodien veikta arī pie bijušā Ušakova padomnieka ekonomikas jautājumos Ērika Teilāna, mērs norādīja, ka viņam nav nekādas informācijas par to, vai kratīšanas notikušas pie vēl kāda.

Jau ziņots, ka Rīgas domē trešdienas pusdienlaikā bija ieradušies KNAB darbinieki, kuri uzturējās mēra kabinetā. Ap plkst.12 Ušakova kabinetu pameta četri cilvēki, kurus pavadīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš. Šie cilvēki uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet līdzi aiznesa ietītu saini, iespējams, datoru, kā arī prāvu dokumentu mapi.

KNAB darbinieki trešdien veica kratīšanas gan Ušakova darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu