Kremļa propaganda darbībā: Krievijas mediji palaiž "pīli" par Ušakova aizturēšanu (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
KNAB veic kratīšanu Ušakova dzīvesvietā; Ušakovs sniedz pirmos komentārus
KNAB veic kratīšanu Ušakova dzīvesvietā; Ušakovs sniedz pirmos komentārus Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Neilgi pirms Rīgas mērs Nils Ušakovs iznāca no savas mājas Mežaparkā, kur trešdien notika KNAB kratīšana, un sniedza interviju tur sanākušajiem mediju pārstāvjiem, Krievijas informatīvajā telpā pilnā sparā burbuļoja ziņas, ka Ušakovs ticis aizturēts. Viltus ziņas avots ir bijušais Rīgas domnieks un kādreizējais "Saskaņas" biedrs Ruslans Pankratovs, bet to kāri paķēra Krievijas mediji - gan Kremļa propagandas kanāli, gan arī liberālāk noskaņotie portāli.

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

"KNAB aizturējis Rīgas mēru un tagad ved viņu uz izmeklēšanas izolatoru," rakstīja Pankratovs.

Nepatieso informāciju sociālajos tīklos izplatīja arī Kremļa propagandas kanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana, taču vēlāk to atsauca.

Simonjana ar saviem tvītiem mēģināja radīt iespaidu, ka notikušajam varētu būt politiska dimensija - vēršanās pret Ušakovu kā nepilsoņu aizstāvi Latvijā.

Nepatiesā informācija par Ušakova aizturēšanu tika publicēta daudzos Krievijas interneta portālos, kuri to sasaistīja nevis ar korupciju Rīgas domē, bet gan uzdeva to par vēršanos pret krievvalodīgajiem. "Krievu raganu medības," trešdien plkst.16.00 vēstīja portāla "Gazeta.ru" virsraksts teksta tiešraidei par "to, kas notika ar Rīgas mēru". Šī ziņa trešdienas pēcpusdienā bija publicēta pašā pirmās lapas augšpusē.

Par nenotikušo Ušakova aizturēšanu ziņoja NTV un citi Kremļa propagandas kanāli. Vairāki portāli vēlāk publicēja ziņas par to, ka Ušakovs noraida baumas par aizturēšanu. Kopumā kratīšanas Rīgas domē un Ušakova dzīvesvietā piesaistīja ļoti lielu Krievijas interneta mediju uzmanību.

Rīgas domē trešdienas pusdienlaikā bija ieradušies KNAB darbinieki, kuri uzturējās mēra kabinetā. Ap plkst.12 Ušakova kabinetu pameta četri cilvēki, kurus pavadīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš. Šie cilvēki uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet līdzi aiznesa ietītu saini, iespējams, datoru, kā arī prāvu dokumentu mapi.

KNAB darbinieki trešdien veica kratīšanas gan Ušakova darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā.

Īsi pirms plkst.15 Ušakovs ieradās Rīgas domē un atkārtoti norādīja, ka viņam nekāds statuss šajā lietā piemērots nav. Tāpat Rīgas mērs uzteica KNAB darbinieku darbu, taču atteicās komentēt jebkādas procesuālās darbības, tostarp to, vai no viņa dzīves vietas izņemti kādi lietiskie pierādījumi.

GALERIJA: KNAB veic kratīšanu Ušakova dzīvesvietā; Ušakovs sniedz pirmos komentārus

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu