Vestvuda, Voterss aicina iestāties pret Eirovīzijas rīkošanu Izraēlā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu prominences, tostarp modes māksliniece Vivjena Vestvuda un "Pink Floyd" mūziķis Rodžers Voterss, trešdien mudināja raidorganizāciju BBC iestāties pret to, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad notiek Izraēlā.

BBC ir "jārīkojas atbilstoši saviem principiem", teikts aicinājumā, kuru atbalstījuši 50 pazīstami kultūras, mākslas un izklaides jomas pārstāvji, arī kinorežisors Maiks Lī, mūziķis Pīters Geibriels un rakstnieks Jans Martels.

Konkurss būtu jāpārceļ Izraēlas veikto "sistemātisko palestīniešu cilvēktiesību pārkāpumu dēļ".

BBC ir saistoši tās statūti, kas nosaka, ka raidorganizācijai ir jābūt "izteiksmes brīvības aizstāvei", teikts vēstulē, kas publicēta laikrakstā "The Guardian". "Tai ir jāvadās pēc saviem principiem un jāuzstāj, ka Eirovīzija tiek pārcelta uz valsti, kur noziegumi pret šo brīvību netiek pastrādāti."

Prominenču aicinājums publicēts, tuvojoties britu Eirovīzijas atlases konkursam, kas notiks 8. februārī.

"Māksliniekam ar sirdsapziņu tas būtu apšaubāms gods," norādīja vēstules parakstītāji. Viņu vidū ir arī vairāki arhitekti un komiķi.

"Kad diskriminācija un izslēgšana ir tik dziļi iesakņojusies, "Eirovīzijas" 2019. gada sauklis par dažādības un iekļautības svinēšanu šķiet neīsts,"

teikts vēstulē. "Krietni vairāk iekļautībai atbilst plašais atbalsts Eiropā, kas tiek pausts palestīniešu aicinājumam māksliniekiem un raidorganizācijām nedoties uz Telavivu."

BBC pārstāve sakariem ar presi skaidroja, ka Eirovīzija "nav politisks notikums un neatbalsta kādu politisku vēstījumu vai kampaņu" un ka raidorganizācijai nav nekādas ietekmes uz norises vietas izraudzīšanos.

"Mums nešķiet, ka būtu pareizi izmantot BBC līdzdalību politiskiem mērķiem," viņa skaidroja, piebilstot, ka raidorganizācija konkursā piedalīsies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu