Toronto dārznieks-maniaks atzīstas astoņu vīriešu slepkavībā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

67 gadus vecais Toronto dārznieks Brūss Makarturs otrdien negaidīti atzinies viņam izvirzītajās apsūdzībās astoņu vīriešu nogalināšanā, vēsta ASV medijs NPR.

Makarturs tika aizturēts pagājušā gada janvārī, kad viņam tika izvirzītas apsūdzības divu 2017.gadā pazudušu vīriešu slepkavībā.

Kopš tā laika policija veikusi plašu izmeklēšanu, pārbaudot vietas, kur Makarturs strādājis par dārznieku. Izmeklēšanas gaitā viņam tika izvirzītas arvien jaunas apsūdzības.

Makarturs savus upurus nogalināja un sadalīja gabalos, tos aprokot puķudobēs un paslēpjot lielos puķupodos savu klientu dārzos.

Foto: AP/Scanpix

2018.gada janvārī Makarturs tika turēts aizdomās jau vismaz piecu vīriešu nogalināšanā.

Gandrīz visi Makartura nogalinātie vīrieši bijuši Toronto geju kopienas pārstāvji.

Savukārt sešām no astoņām slepkavībām bijis seksuāls motīvs.

Izmeklēšanā secināts, ka Makarturs slepkavības ļoti rūpīgi plānojis. Viņš par saviem upuriem rakstījis dienasgrāmatā, un viņa mājoklī atrastas arī vairāku upuru rotaslietas.

Viņš rūpīgi gatavojies slepkavībām, sagādājot visu nepieciešamo aprīkojumu slepkavību veikšanai un upuru mirstīgo atlieku sadalīšanai un slēpšanai.

Kā ziņo Kanādas laikraksts “The Star”, Makarturs kļuvis par vecāko sērijveida slepkavu Kanādas vēsturē.

Viņa cienījamais vecums izrādījās “priekšrocība”, jo pensionārs gluži vienkārši neatbilst tradicionālajam sērijveida slepkavas aprakstam.

Kanādas policija Makarturu pirmo reizi iztaujājusi jau 2013.gada beigās vai 2014.gada sākumā, izmeklējot lietu par trīs vīriešu pazušanu. Šo vīriešu nogalināšanā Makarturs tagad ir atzinies.

2016.gadā Makarturs tika atkal iztaujāts pēc tam, kad kāds vīrietis policijai paziņoja, ka Makarturs seksuāla kontakta laikā sācis viņu žņaugt.

Abos gadījumos Makarturam nekādas apsūdzības netika izvirzītas.

Eksperti uzsver, ka sērijveida slepkavas, kas vecāki par 55 gadiem, ir ļoti rets gadījums.

Savu pirmo upuri Makarturs nogalināja 2010.gadā, kad viņam bija 58 gadi.

Savukārt pēdējo slepkavību viņš pastrādāja 65 gadu vecumā – 2017.gadā.

Sagaidāms, ka tiesas spriedums Makartura lietā tiks pasludināts 4.februārī.

Visticamāk, Makarturam tiks piespriests mūža ieslodzījums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu