Upurus izraudzījās Toronto geju rajonā: Kanādā izmeklē sērijslepkavas lietu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ap/sc

Kanādas policija sāka izmeklēšanu pēc LGBT kopienas sūdzībām, ka Toronto geju rajonā mēnešiem ilgi aizdomīgi pazūdot cilvēki. Vēl nepieredzētā izmeklēšanā par piecu cilvēku slepkavībām apsūdzēts pašnodarbinātais dārznieks Brūss Makarturs, kurš trīs no saviem upuriem satika Toronto geju rajonā, vēsta raidorganizācija BBC. Turpinās vēl citu Makartura upuru meklēšana.

Pirmdien policija paziņoja, ka Makarturam izvirzītas apsūdzības 58 gadus vecā Madžida Kajana, 50 gadus vecā Soruša Marmudi un 47 gadus vecā Dīna Lisovika slepkavībās. Iepriekš viņš bija apsūdzēts 49 gadus vecā Endrū Kinsmena un 44 gadus vecā Selima Esena nogalināšanā.

Esens un Kinsmens no Toronto LGBT draudzīgā rajona pazuda šā gada aprīlī un jūnijā. Kajans par pazudušu tika uzskatīts kopš 2012.gada. Visi trīs vīrieši uzturējās geju rajonā.

Marmudi pēdējoreiz tika redzēts 2015.gadā, bet Lisoviks, kurš dzīvoja bezpajumtnieku patversmē, visticamāk, tika nogalināts laikā no 2016.gada maija līdz 2017.gada jūlijam.

Policija atklājusi, ka Kinsmenam esot bijušas seksuālas attiecības ar Makarturu, taču nekomentēja, kādā veidā pārējie vīrieši bija pazīstami ar aizdomās turamo.

Pagājušā gada decembrī policija centās nomierināt satrauktos rajona iedzīvotājus, kas baidījās, ka tur uzdarbojas sērijveida slepkava. Taču izmeklēšanā atklājās, ka satraukumam bija pamats. Pašlaik tiek meklēti vēl citi Makartura upuri, kuru vidū varētu būt ne tikai geji.

Policija ziņo, ka ar Makarturu saistītā īpašumā esot atrastas vēl trīs citu cilvēku mirstīgās atliekas, kas vēl nav identificētas.

«Mēs uzskatām, ka ir vairāk upuru, taču man nav ne jausmas, cik to būs,» sacīja Toronto policijas izmeklētājs Henks Idsinga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu