KNAB nekonstatē slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju, iespējamu "Vienotības" nomelnošanu aicina izvērtēt VDD (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apvienības "Jaunā Vienotība" un partijas "Vienotība" atklātā domes sēde un kopsapulce, kurā tiek prezentēta apvienības Eiropas Parlamenta vēlēšanu programma un kandidātu saraksti.
Apvienības "Jaunā Vienotība" un partijas "Vienotība" atklātā domes sēde un kopsapulce, kurā tiek prezentēta apvienības Eiropas Parlamenta vēlēšanu programma un kandidātu saraksti. Foto: Zane Bitere/LETA

Negūstot apstiprinājumu informācijai par iespējamu partijas "Vienotība" slēptu aģitāciju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir pārsūtījis tā rīcībā esošo informāciju Valsts drošības dienestam (VDD), kura kompetencē ietilpst izmeklēt iespējamus centienus apzināti nomelnot politiskos spēkus priekšvēlēšanu laikā.

29.aprīlī KNAB saņēma partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) iesniegumu par iespējamu slēptās priekšvēlēšanu aģitācijas vēršanu pret politisko organizāciju un tās nomelnošanu.

Kā informēja KNAB, izskatot tā rīcībā nonākušo informāciju, birojs nekonstatēja slēptās aģitācijas pazīmes, proti, priekšvēlēšanu aģitācijas aktivitātes, par kurām būtu saņemta samaksa un kuru apmaksātājs nebūtu norādīts.

Ņemot vērā, ka JV iesniegumā minētās ziņas saturēja norādi par iespējamu īstenībai neatbilstošas informācijas publisku izplatīšanu par politisko organizāciju ar mērķi nomelnot un mazināt tās popularitāti laikā pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, KNAB attiecīgo informāciju pārsūtīja VDD izvērtēšanai atbilstoši institucionālajai piekritībai.

JV uzrakstīja iesniegumu KNAB laikā, kad bija izskanējuši apgalvojumi par savulaik "Vienotības" birojā, iespējams, maksātām "aplokšņu algām". Ar šādiem apgalvojumiem martā publiski nāca klajā bijušais "Vienotības" biroja darbinieks Normunds Orleāns. "Vienotība" viņa teikto noliedza. Tiesībsargājošajās iestādēs pēc tam tika sāktas vairākas pārbaudes.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu