Efektīva tievēšana ar “sniega peldēšanu"

Padomi Sniega karalienēm
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemas pelēšanas mode pēdējos gados pieņēmusies spēkā. Vairāki mani paziņas negaidīti kļuvuši par kaislīgiem ziemas peldētājiem, kas apgalvo, ka lēkšana āliņģī vai vārtīšanās sniegā “aizsaldējusi liekos taukus”.

Ziemas miegainība kā ar roku noņemta - enerģijas pēkšņi pietiek visam! Tā izjūtas pēc aukstuma terapijas raksturo tie, kas nopietni pievērsušies ziemas baudīšanai peldkostīmā. Āda kļūst tvirtāka, uzlabojas asinsrite, un ķermeņa svars nevis vienkārši mazinās, bet pazūd neglītās tauku rievas, kas uzkrājas ap vēderu, uz gurniem un kājām. Tie, kuri nav gatavi lēkt āliņģī, saka, ka superforšas izjūtas un pozitīvu efektu sniedz kārtīga “nopeldēšanās sniegā”. Tik, cik katram ir komfortabli!

Kā darbojas modīgās aukstuma kūres un vai tās ir efektīvas?

Aukstummīļi apgalvo, ka neliela – līdz 20 minūšu salšana organismam nāk par labu. Piemēram, piecpadsmit minūšu drebēšana līdzinās intensīvam treniņam stundas garumā.

Fizioloģiskais process notiek šādi: sakaroties ar ledu, aukstu ūdeni vai sniegu, ķermenis sāk drebēt un tādējādi dod komandu dedzināt uzkrātās kalorijas.

Mūsu organisma veselīgie - brūnie taukaudi ikdienā atrodas neaktīvā stāvoklī, bet aukstumā tie it kā atmostas, sākot aktīvi darboties. Brūno tauku šūnas ir īstas apaļumu dedzinātājas! Brūnajās tauku šūnās ir daudz mitohondriju, kas piedalās vielmaiņas procesos, nodrošina termoregulācijas procesus.

Peldētāji Čehijā
Peldētāji Čehijā Foto: AP/REUTERS/Scanpix, AFP/EPA/LETA, Itar-Tass/Sputnik/Scanpix

Organismā izdalās hormons noradrelīns, kas savukārt aktīvu padara proteīnu termogenīnu. Drebinoties muskuļi ritmiski saraujas un asinsritē nonāk tauku dedzinātājs hormons irisīns.

Ir taču tā, ka salīgie parasti ir tievi!

Zinātniski neapstiprināta ir versija par to, ka ledusauksta ūdens dzeršana palīdz atbrīvoties no liekā svara. Ideja saistīta ar to, ka ķermenis patērē enerģiju organismā nokļuvušā ūdens sasildīšanai. Toties kontrastduša noteikti intensificē vielmaiņu, uzlabo asinsriti un stiprina imunitāti. Problēmzonu noberzēšana ar sniegu palīdz cīnīties ar celulītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu