Igaunijā avarē pasažieru autobuss; cilvēkus evakuē caur lūku (1)

Video
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijā avarējis pasažieru autobuss
Igaunijā avarējis pasažieru autobuss Foto: Elmo Riig / Sakala

Šo pēcpusdien ap plkst.13:20 Igaunijas dienvidos, Mornā, kas atrodas apmēram 37 kilometrus uz ziemeļiem no Rūjienas, uz sniegota ceļa avarējis pasažieru autobuss, kurā negadījuma brīdī atradās 13 cilvēki, ziņo Postimees. Autobuss noslīdējis no ceļa un sasvēries uz sāniem tieši ar durvīm pret sniegu, tādēļ pasažieri no tā evakuēti caur griestu lūku.

Notikuma vietā ieradušies operatīvo dienestu darbinieki, kuri apgalvo, ka negadījuma brīdī autobusa braukšanas ātrums nebija liels, tāpēc neviens nav cietis. Igaunijas atbildīgie dienesti norāda, ka laika apstākļi uz ceļiem pašlaik ir ļoti mainīgi, pat tajā īsajā laika posmā, kopš glābēji atradās avārijas vietā. Tādēļ auto braucējiem vajadzētu būt ļoti uzmanīgiem.

Aptuveni stundas laikā uz notikuma vietu nosūtīts jauns autobuss, kas pasažierus nogādās galamērķī. Līdz tam viņi iesēdināti policijas mikroautobusā un glābšanas dienestu transportā.

Pasažieri, kas avārijas brīdī atradās autobusā, pastāstīja, ka viss noticis ļoti strauji, un, kad autobuss noslīdējis no ceļa, sievietes kliegušas. Dažiem sareibusi galva un tālākie notikumi bijuši ļoti sirreāli, jo grūti bijis aprast ar situāciju, kad autobuss ir stipri sasvēries. Vispirms caur griestu lūku izkāpis šoferis, lai pēc tam piestiprinātu kāpnes un palīdzētu no tā izkļūt arī pārējiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu