Maduro noraida Eiropas ultimātu par ārkārtas vēlēšanām (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Venecuēlas autokrāts Nikolass Maduro
Venecuēlas autokrāts Nikolass Maduro Foto: AFP / Scanpix

Venecuēlas autokrāts Nikolass Maduro noraidījis astoņu Eiropas Savienības (ES) valstu ultimātu par ārkārtas vēlēšanām.

Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija, Portugāle, Nīderlande un Beļģija brīdināja, ka atzīs par Venecuēlas pagaidu prezidentu opozīcijas kontrolētās Nacionālās sapulces spīkeru Huanu Gvaido, ja Maduro līdz svētdienas pusnaktij neizsludinās valstī jaunas vēlēšanas. Svētdien šīm septiņām valstīm pievienojās arī Austrija.

Maduro intervijā telekanālam "Sexta" paziņoja, ka nepadosies spiedienam.

"Kādēļ Eiropas Savienībai jāsaka valstij citur pasaulē (..), ka tai jāatkāro prezidenta vēlēšanas, jo tajās neuzvarēja labējā spārna sabiedrotie. (..) Viņi mēģina mūs iedzīt stūrī ar ultimātiem," paziņoja Maduro.

Tomēr viņš pauda atbalstu iecerei sarīkot ES valstu un Latīņamerikas valstu tikšanos ceturtdien Urugvajas galvaspilsētā Montevideo. Maduro sacīja, ka šī tikšanās var novest pie dialoga starp venecuēliešiem, kas var palīdzēt atrisināt Venecuēlas problēmas.

Maduro arī aicināja Gvaido uz sarunām aci pret aci, ko Gvaido ir noraidījis.

Kā ziņots, 23.janvārī Gvaido pasludināja sevi par Venecuēlas pagaidu prezidentu, tā mēģinot gāzt prezidentu Maduro. Uzreiz pēc tam vairākas valstis - tostarp ASV, Kolumbija, Argentīna, Brazīlija, Čīle un Kanāda - atzina Gvaido par likumīgo Venecuēlas prezidentu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu