Salvadoras prezidenta vēlēšanās uzvarējis Najibs Bukele

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Najibs Bukele
Najibs Bukele Foto: Reuters/ScanPix

Salvadoras prezidenta vēlēšanās svētdien uzvarējis bijušais galvaspilsētas Sansalvadoras mērs Najibs Bukele. "Šobrīd mēs ar noteiktību varam paziņot, ka esam uzvarējuši," saviem atbalstītājiem pavēstīja 37 gadus vecais Bukele, kurš solījis cīnīties pret korupciju un palielināt investīcijas izglītībā.

Pāris minūtes pirms šā paziņojuma valsts Augstākais vēlēšanu tribunāls paziņoja, ka pēc 70% balsu saskaitīšanas Bukele ieguvis 52,93% balsu.

Bukeles galvenie konkurenti Karloss Kaljeha no labējā spārna Nacionālistu republikāņu alianses (ARENA) un Ugo Martiness no kreisi noskaņotās partijas - Farabundo Marti nacionālās atbrīvošanas frontes (FMLN) - jau atzinuši Bukeli par vēlēšanu uzvarētāju.

Līdz ar Bukeles uzvaru beigusies abu šo partiju gadiem ilgā dominēšana Salvadoras politikā. Taču Bukelem nāksies veidot aliansi ar labējiem, kas dominē Kongresā.

"Mēs atzīstam šo vēlēšanu rezultātus. Mēs piezvanīsim jaunievēlētajam prezidentam, lai novēlētu viņam veiksmi," sacīja Kaljeha, kurš ieguvis 32,08% balsu.

Martiness vēlēšanās saņēmis 14,23% balsu, liecina sākotnējie rezultāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu