Āfrikā aizturētais kuģis ar 9,5 tonnām kokaīna: kas notiks ar krievu jūrniekiem uz tā klāja (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 31.janvārī, Āfrikas valstī Kaboverdē tika aizturēts kuģis ar 9,5 tonnām kokaīna. Aizdomās par narkotiku kontrabandu tika aizturēti 11 krievu jūrnieki, kuri atradās uz kuģa klāja. Atsaucoties uz informācijas avotu diplomātiskajās aprindās, Kremļa aģentūra TASS ziņo par aizturēto jūrnieku tālāko likteni.

Kaboverdes varasiestādes jūrniekus apcietinājušas, kamēr notiek izmeklēšana.

"Bija tiesas sēde. Tika izlemts par labu preventatīvam pasākumam - apcietinājumam uz izmeklēšanas darbību laiku, pēc kura tiks izvirzīta oficiāla apsūdzība. Pagaidām no Kaboverdes varasiestāžu puses nekādas oficiālas apsūdzības vēl nav izvirzītas," sacīja TASS avots.

"Patlaban krievu jūrnieki atrodas Senmārtina cietumā Prajā," turpina diplomāts. "Viņiem nodrošināta juridiskā palīdzība un tulka pakalpojumi uz visu izmeklēšanas un tiesāšanas laiku."

Kuģis ESER ar Panamas karogu bijis ceļā no Panamas uz Tanžeru Marokā, taču kāda apkalpes locekļa nāves dēļ tas bijis spiests pietauvoties Prajas ostā Kaboverdē. Vietējā policija kuģī atrada apjomīgo kokaīna kravu un aizturēja jūrniekus.

Kuģī atrastās kokaīna kravas vērtība pēc "ielas" cenām - vairāk nekā 1,5 miljardi ASV dolāru.

Visi aizturētie ir Krievijas pilsoņi, ziņo BBC Krievijas serviss. Ar aizturētajiem sazinājusies Krievijas vēstniecība Prajā.

Pagājušā gada nogalē kuģim ESER mainījās īpašnieki - Turcijas uzņēmums "Gemiciler Denizcilik Nakliyat" paziņoja portālam "Maritime Bulletin", ka kuģi pārdevis Panamā reģistrētajam uzņēmumam "Ecolive de Panama".

Kokaīna krava daudz neatpaliek no lielākā "ķēriena" vēsturē - 2017.gada novembrī Kolumbijas policijas konfiscētajām 13,4 tonnām kokaīna no valsts lielākā narkokarteļa.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu