Gobzems plāno dibināt “jaunu veidojumu”. Apsvērs iespēju kandidēt EP vēlēšanās (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

No partijas KPV LV šodien izslēgtais politiķis Aldis Gobzems plāno strādāt pie “jauna veidojuma”, kas, saskaņā ar viņa teikto, “pārņems likumīgā ceļā varu valstī”. Tāpat politiķis apsvērs iespēju kandidēt Eiropas parlamenta vēlēšanās.  

Saeimas deputāts gan neprecizēja, vai runa ir tieši par jaunas partijas izveidi.

“Šodienas notikumi ir iespēja sagrupēties un sākt darbu pie jauna veidojuma izveides, kas pārņems likumīgā ceļā varu valstī,” pauda Gobzems. Savukārt uz jautājumu, ko nozīmē šāds paziņojums, Gobzems atbildēja - lai tas paliekot interpretācijai.

Tajā pašā laikā politiķis apstiprināja, ka šajā Saeimas sasaukumā ir cilvēki, kas potenciāli varētu pievienoties “jaunajam veidojumam”. Dalībai tajā pievienošoties arī "kādi biedri" no "KPV LV". Tomēr konkrētus deputātu vārdus politiķis neminēja.

Gobzems uzskata, ka viņa izslēgšana no partijas ir "aizmugurisks lēmums", kas esot pieņemts politiķa Artusa Kaimiņa (KPV LV) interesēs. Politiķis pauda, ka pēdējā laika notikumi liecinot, ka Kaimiņš ir "paņemts aiz kādas ķermeņa daļas un iespējams, ka tieši ciešais [Šveices advokāta Rūdolfa] Meroni tvēriens liek rīkoties pretēji "KPV LV" ideāliem".

Tāpat politiķis apstiprināja, ka izvērtēšot iespēju startēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

“Ņemot vērā manu kā politiķa popularitātes reitingu, ir pilnīgi skaidrs, ka es tiktu ievēlēts Eiropas Parlamentā. Jautājums, vai tas saskanēs ar maniem nākotnes plāniem, tas ir cits jautājums. Es, protams, izvērtēju visas situācijas, iespējas un visus jautājumus, pirms pieņemu lēmumu. Arī šo es, protams, izvērtēšu.”

Kā ziņots, "KPV LV" valde šodien nolēma izslēgt no partijas Saeimas deputātu Aldi Gobzemu. Partijas “KPV LV” dibinātājs Artuss Kaimiņš skaidroja, ka pārmetumi Gobzemam saistīti ar "sistemātisku partijas tēla graušana", tāpat ir bijis "daudz patoloģisku melu", kas izskanējuši no Gobzema arī no Saeimas tribīnes.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu