Seksa eksperts iesaka: kā padarīt guļamistabu romantiskāku Valentīndienā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Tuvojoties visu mīlētāju svētkiem – Valentīna dienai, ne vienā vien veikalā atradīsi dažādus banālus sarkanīgi rozā dekorus, kas asociējas ar mīlestību un arī intīmākām nodarbēm. Pirms steidz plānot, kā padarīt mīlētāju dienu kaislīgāku un ko uzdāvināt mīļotajam cilvēkam, sāc ar guļamistabas sagatavošanu svētkiem. ASV tīmekļa žurnāls “HuffPost” aptaujāja seksa eksperti Eimiju Lavinu un noskaidroja, kā iekārtot guļamistabu Valentīna dienai un padarīt mīlēšanos baudāmāku.

Apzini atmosfēras bojātājus

Bieži vien guļamistabā var atrasties neskaitāmi priekšmeti, kas nemaz nesaistās ar gultas priekiem vai gulēšanu. Tieši pretēji – nereti šajā telpā atrodas dažādi sīkumi, kas padara telpu vizuāli nekārtīgu, bet atmosfēru – nobendē.

Foto: Unsplash

Lūk, pieci “atmosfēras bendētāji”!

Apģērbs. Gan netīrā, gan tīrā veļa. Savāc tīrās drēbes un ieliec tās skapī, bet netīrās aiznes uz veļas grozu.

Izmētāti papīri un grāmatas. Naktsgaldiņš ir lieliska vieta, kur glabāt žurnālus, avīzes, grāmatas un arī rēķinus, tomēr guļamistabā tie romantiku vairāk nobendēs, ne piešķirs. Saliec grāmatas plauktos, bet rēķinus novieto uz rakstāmgalda vai tā atvilktnēs.

Elektronika un ierīces. Nav noslēpums, ka telefoni, planšetes, dators un televizors ir traucēkļi kvalitatīvam miegam, taču tie var arī novērst uzmanību no mīļotā cilvēka.

Fotogrāfijas. Vai tiešām vēlies redzēt ģimenes locekļu fotogrāfijas brīdī, kad nododies kaislībām? Visticamāk, ka ne, tāpēc pārliec bilžu rāmīšus uz viesistabu.

Bērnu rotaļlietas – Bērni mēdz spēlēties it visur un atstāt savas rotaļlietas it visur, kur bijuši, tostarp vecāku guļamistabā. Pirms plāno romantisku divvientulību, sāc ar bērnu rotaļlietu savākšanu.

Foto: Unsplash

Padomā par matraci

Nekas nav tik kaitinošs kā čīkstošs matracis, tāpēc matrača izvēlē lūko pēc putu vai šķiedras matrača. Tāpat intīmiem priekiem nodoties traucēs ciets matracis, kas noteiktās pozās sagādās diskomfortu. Pirms Valentīna dienas apsver domu nomainīt matraci – tas ne tikai būs romantikai pateicīgs pirkums, bet arī labs ieguldījums kvalitatīvam miegam. Ja matrača nomaiņa ir pārāk liels solis, lieliska alternatīva ir virsmatrači, kas gultu padarīs mīkstāku un bloķēs spirāļu matrača čīkstoņu.

Uzliec svaigu gultasveļu

Svaiga gultasveļa vienmēr ir patīkama atribūtika guļamistabā, kas mīlēšanos padarīs tikai baudāmāku, bet gulēšanu – ērtāku. Valentīndienas priekiem lūko pēc mīkstiem, 100% kokvilnas auduma pārvalkiem. Piešķir gultai tekstūru ar maigu pledu. Atceries, ka nesaklāta gulta tikai sabojās noskaņu.

Padari vakaru interesantāku ar apgaismojumu

Piešķir guļamistabai romantisku atmosfēru ar intīmu apgaismojumu jeb puskrēslu. To vari panākt ar svecēm, galda lampu vai arī ar apgaismojuma regulatoru ieslēdz lampas zemākā gaismas intensitātē. Lielisks akcents var būt arī gaismas virtenes, kas apvītas ap gultas galvgali.

Foto: Unsplash

Asākam vakaram – sagatavo baudas “kastīti”

Blakus gultai novieto kasti ar seksa rotaļlietām, taču, ja tādas nav – vari improvizēt. Naktsskapīša atvilktnē ieliec zīda šalli, kuru var izmantot acu aizsiešanai, vai arī auskaru ar spalvu kutināšanai.

Palielini libido ar smaržām

Nav noslēpums, ka smaržām ir liela ietekme uz emocionālo stāvokli, sajūtām un kopējo noskaņu telpā. Seksa eksperte uzsver, ka vīriešiem seksuālo enerģiju stimulē tādas smaržas kā lavanda vai ķirbja pīrāgs, bet sievietēm tie ir svaigie aromāti, piemēram, gurķis, mentols vai eikalipts. Iegādājies aromātiskās sveces vai arī eļļas difūzeri, kurā iepilināt savas iecienītākās aromātiskās eļļas.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu