Dāņu Jehovas lieciniekam Krievijā piespriests sešu gadu cietumsods par ekstrēmismu (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas tiesa trešdien ar sešu gadu cietumsodu notiesājusi dāņu Jehovas liecinieku par ekstrēmismu, kas ir pirmais šāds spriedums kopš Krievijā 2017.gadā Jehovas liecinieki tika aizliegti.

Dānijas pilsonis Deniss Kristensens tika aizturēts 2017.gada maijā Orlā, Krievijas rietumos, mēnesi pēc tam kad, Krievijas Augstākā tiesa aizliedza Jehovas lieciniekus, atzīstot šo kristiešu sektu par "ekstrēmistisku organizāciju".

Jehovas liecinieku pārstāvis Krievijā Jaroslavs Sivuļskis pauda nožēlu par Kristensena notiesāšanu, uzsverot, ka viņš ir nevainīgs cilvēks, kurš nav pastrādājis īstu noziegumu.

"Skumji, ka Bībeles lasīšana, sludināšana un tikumīga dzīvošana Krievijā atkal ir kriminālpārkāpums," viņš piebilda.

Kristensens, kurš pārcēlās uz Krieviju, būdams pilngadīgs, un ir precējies ar Krievijas pilsoni, pagājušajā nedēļā tiesā sacīja, ka nekad nav pastrādājis noziegumus.

"Es ceru, ka šī diena būs diena, kad Krievija aizstāvēs ticības brīvību," ieejot tiesas zālē, šodien žurnālistiem sacīja 46 gadus vecais Kristensens.

Jehovas liecinieki paziņojuši, ka tiesas spriedumu pārsūdzēs.

Tiesību aizstāvju grupas ir nosodījušas Kristensena prāvu. Organizācija "Amnesty International" paziņoja, ka tā simbolizē smagos cilvēktiesību pārkāpumus, kas notiek Krievijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu