Būtiskas kļūdas, mazgājot sporta apģērbu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Jāteic, ka veļas mazgāšana mūsdienās ir ārkārtīgi vienkārša padarīšana, tomēr, neraugoties uz tehnoloģiju pieejamību un plašo veļas mazgāšanas līdzekļu klāstu, joprojām gadās pieļaut dažas būtiskas un ne tik būtiskas kļūdas. Visbiežāk gadās kļūmes, mazgājot tieši sporta apģērbu, kas tiek ražots no specifiska sintētikas auduma.

Mīkstinātāja izmantošana

Mīkstinātājs var atstāt gaišus nosēdumus un svītras, kas īpaši labi ir redzamas uz sintētiskiem audumiem. Tāpat arī mīkstinātājs var pastiprināt nepatīkamo sviedru aromātu pēc treniņiem, tāpēc, mazgājot sporta veļu, centies izvairīties no mīkstinātājiem un to izmanto tikai dabisku materiālu mazgāšanai.

Foto: StockSnap / CC0 Licence

Sporta apģērba mazgāšana ar parasto veļas mazgāšanas līdzekli

Parastais pulveris vai šķidrais mazgāšanas līdzeklis var nosprostot sintētisko šķiedru, tāpēc mazgāšanas brīdī tie līdz galam netiek izmazgāti vai arī nenovērš sviedru aromātu no tiem. Tā vietā izvēlies specializētu līdzekli, kas ir paredzēts sintētikas mazgāšanai.

Mazgāšanas līdzekļa “pārdozēšana”

Pārlieku liels mazgāšanas līdzekļa daudzums veļasmašīnā var rezultēties pleķos uz auduma, bet pašai veļasmašīnai tā var nodarīt kaitējumu – ziepes netiek līdz galam izskalotas, kas pēc tam rada pelējumu ierīcē un to bojā. Pieturies pie veļas mazgāšanas līdzekļa ražotāju norādēm un pievieno veļas porcijai nepieciešamo daudzumu.

Foto: Unsplash

Žāvētāja pārkraušana un karstā režīma izmantošana

Pārbāžot veļas žāvētāju, tam ir nepieciešams ilgāks laiks, lai visu apģērbu kaudzi kvalitatīvi izžāvētu. Šī iemesla dēļ daudzi izmanto karsto režīmu, taču tas var likt apģērbam sarauties. Mēģini žāvētājā vienlaikus ar sporta tērpu žāvēt smalkus audumus, piemēram blūzes vai smalkus džemperus. Ja žāvējamie apģērbi ir samērā daudz, žāvē tos divās kārtās nevis visu vienlaicīgi.

Sporta tērpa mazgāšana netīrā veļasmašīnā

Veļasmašīnā mēdz uzkrāties veļas mazgāšanas līdzeklis uz vāka, gumijām un dozatora no iepriekšējām mazgāšanas reizēm, kas pēcāk var radīt nepatīkamu smaku uz apģērba. Regulāri veic mašīnas tīrīšanu, bet ikdienā regulāri izmanto līdzekli bez izteikta aromāta, kas turmāk neradīs izteiktas smakas veļasmašīnas iekšpusē.

Foto: Unsplash

Smaržvielu pievienošana veļas mazgāšanas līdzeklim

Šobrīd veikalos ir pieejamas dažādas smaržas bumbiņas, kuras var ielikt veļasmašīnā, lai padarītu audumus smaržīgākus. Tomēr sporta tērpam tie nederēs, jo tie auduma šķiedras pilnībā neizmazgās un smaku tikai maskēs īslaicīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu