No amata atstādina Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas direktori Kokinu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daugavpils pilsētas dome.
Daugavpils pilsētas dome. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Piektdien uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināta Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" direktore, domes opozīcijas deputāte Inguna Kokina (Latgales partija).

Direktore atstādināta ar domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Igora Prelatova ("Mūsu partija") rīkojumu. Viņš klāstīja, ka jaunais mērs Andrejs Elksniņš (S) viņam uzticējis veikt pārbaudi par būvobjektiem, kur darbi sadārdzinājušies, salīdzinot ar sākotnējiem plāniem.

"Pēc sāktās pārbaudes "Saules skolas" projektā, par kuru ir atbildīga skolas direktore Inguna Kokina, atklājās, ka ir nepieciešami papilddarbi gandrīz viena miljona eiro apmērā, kā arī jauna aprīkojuma un mēbeļu iegāde par kopējo summu 400 000 eiro. Turklāt atklājās, ka iepirkumu laikā projekta tehniskās specifikācijas sagatavoja pati Inguna Kokina, nevis pilsētas domes Īpašuma pārvaldīšanas departamenta darbinieki," pārbaudes nepieciešamību pamatoja Prelatovs.

Viņš turpināja, ka pēc Būvniecības valsts kontroles biroja pārbaudēm atklājās - objektā veikta virkne darbu, ko, acīmredzot, mēģināja īstenot un segt uz turpmāko iepirkumu rēķina. Pēc mēra vietnieka domām, "šādu krāpniecisku darbību ar Eiropas finansējumu rezultātā pilsēta var pazaudēt aptuveni divus miljonus eiro".

Kopš aizvadītā gada 22.novembra skolā tiek veikta revīzija, bet tās laikā Kokina vairākkārt neesot sniegusi pārbaudes veikšanai nepieciešamo informāciju Revīziju un audita nodaļai.

Kokina no amata atstādināta uz pārbaudes laiku līdz 8.aprīlim.

Pati izglītības iestādes direktore aģentūrai LETA pauda, ka rīkojumā, ko saņēmusi, pamatojums atstādināšanai norādīts pavisam cits.

"Ļoti interesanti. Tas rīkojums, ko es saņēmu, un kurā paustajam es nepiekrītu, atšķiras no tā pamatojuma, kas publicēts domes mājaslapā. Saņemtajā rīkojumā nav nekā par projekta sadārdzināšanos. Tajā minēts, ka es neesmu laipni izturējusies pret audita darbinieci, un pārbaude ir sākta, pamatojoties tikai uz darbinieces iesniegumu," stāstīja Kokina, piebilstot, ka nav kavējusi audita procesu un visus nepieciešamos dokumentus izsniegusi.

Taču arī apgalvojumiem par vainu projekta dārdzība viņa nepiekrīt. Esošās ēkas un jauna objekta būvniecība tiešām kļuvusi dārgāka, taču saistībā ar izmaiņām projektā, kas bijušas nepieciešams pēc tam, kad atklājies, ka esošās ēkas daļa, ko bija plānots atstāt, ir jānojauc. Taču visas izmaiņas esot saskaņotas ar domi un būvprojekta uzraudzības komisiju, tāpēc domes speciālisti par tām jābūt informētām.

Kopējās projekta izmaksas ir pieci miljoni eiro, un vairāk nekā divus miljonus eiro līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Notiekošo Kokina sauc par politisko atriebību, viņaprāt, Prelatova paziņojums ir neslavas celšana, un atstādinātā direktore plāno vērsties pēc skaidrojuma gan pie Elksniņa kā mēra, gan ziņot par notiekošo Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai.

Jau vēstīts, ka janvāra pēdējā dienā pēc dienesta pārbaudes no amata ar domes lēmumu atbrīvots Daugavpils Futbola skolas direktors Nauris Mackevičs.

Tāpat opozicionāri pauda, ka jaunievēlētajam mēram Elksniņam ir saraksts, kurā esot iekļauti 30 atlaižami darbinieki. Politiķis noliedza šāda saraksta esamību, teikto sauca par muļķībām, plašākos komentāros neielaižoties. Viņš aģentūrai LETA pauda, ka amatpersonu atbildību ir vērtējis arī tad, kad ir bijis opozīcijas deputāts, un turpinās to darīt arī tagad. Vienlaikus viņš neslēpa, ka pašvaldībā nepieļaus "uzpūstus štatus un politiskos ielikteņus".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu