Neciet sirdis un saldumus? Lūk, idejas, ko citu darīt Valentīna dienā!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Klāt Svētā Valentīna jeb mīlētāju diena, kas ierasti asociējas ar sarkanu krāsu, saldumiem, puķēm un skūpstiem. Bet ko darīt, ja tas viss šķebina? Lūk, idejas, ko darīt kopā ar mīļoto vai draugiem! 

Mīli zinātni!

Varbūt šogad Valentīna diena jāpavada, atzīstoties mīlestībā zinātnei? Izstāde “Dzīvās sistēmas” piedāvās apmeklētājiem ne tikai apskatīt, kā darbojas dažādi dzīvi organismi, bet varēs arī izpausties – kliegt, lēkāt, braukt ar velosipēdu, noturēt līdzsvaru, un pat būs iespēja izmēģināt bruņurupuča bruņas.  Izstāde "Dzīvās sistēmas" ir unikāls zinātnes un mūsdienu tehnoloģiju savienojums, kas būs aizraujošs piedzīvojums gan maziem, gan lieliem apmeklētājiem. Un kas gan burvīgāks var būt kā pabūt kopā! Izstāde darbojas līdz pat 20:00. 

Leļļu teātra izrāde pieaugušajiem "KAZANOVA"

14. februārī Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos “Kazanova” – viegli pikanta fantāzija par šīs neparastās personības dzīvesstāstu muzikālas marionešu komēdijas formātā. Šī būs jau trešā izrāde pieaugušajiem Latvijas Leļļu teātrī līdzās tādiem pēdējo gadu iestudējumiem kā “Zelta zirgs” (rež. Duda Paiva) un “Romeo un Džuljeta” (rež. Dāvids Džovanzana). Gatavojoties izrādes iestudēšanai, režisors iedziļinājies 18. gadsimta itāļu avantūrista dzīves gaitās, bijis Venēcijā, kur apmeklējis Kazanovas ieslodzījuma vietu, kā arī pārvedis mājās daļu pilsētas atmosfēras – īstas venēciešu meistaru veidotas karnevāla maskas, kas būs daļa no izrādes personāžu vizuālā tēla. 

Atzīsties mīlestībā pasaulei: Zero Waste meistarklase 

Aptuveni trešdaļa no pasaulē saražotās pārtikas tiek izmesta. ES ir apņēmusies līdz 2030. gadam par 50% samazināt pārtikas atkritumu apjomu dalībvalstīs. Aprēķini liecina, ka atbildīga rīcība ikdienā ļautu katrai ES mājsaimniecībai ietaupīt līdz pat 500 EUR gadā. Lai aktualizētu tēmu un sniegtu praktiskus ieteikumus, ceturtdien, 14. februārī, no plkst. 18.00 līdz 20.00 aicinām uz lekciju par pārtikas produktu pārdomātu pirkšanu, lietošanu un pārstrādi. Pēc lekcijas – radošā darbnīca, kurā varēs pagatavot dažādus veselīgus gardumus. Pasākums notiks Eiropas Savienības mājas 1. stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, un būs noslēdzošais ciklā par ilgtspējīgu un bezatkritumu dzīvesveidu.

Nopietna izstāde par seksu

Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzejā ir apskatāma izstāde “Seksuālā un reproduktīvā veselība”, kurā ir iespēja uzzināt, kā gandrīz simts gados Latvijā un citur pasaulē valsts iestādes un nevalstiskās organizācijas ir izglītojušas, skaidrojušas un uzrunājušas sabiedrību par seksuālās veselības jautājumiem.  Izstādē būs aplūkojami vizuālie materiāli, kuri savulaik izmantoti gan sabiedrības informēšanai, gan emociju radīšanai. Aicinām arī iepazīt neparastus objektus no Medicīnas vēstures muzeja krājumiem, kas vēsturiskā griezumā parāda, kā ietekmēta mūsu reproduktīvā veselība, pateicoties laika gaitā notikušajiem medicīnas atklājumiem un mainīgajiem cilvēku uzskatiem. 

Dodies uz zoodārzu ar termosu 

Līdz 28. februārim jau septiņpadsmito gadu Rīgas zoodārzā notiek Tropu mēneša aktivitātes. Šoreiz visu uzmanību veltām olām un mazuļu attīstībai dažādās dzīvnieku grupās. Janvārī dzimušie mazuļi – ronēns un karošknābēni - patiešām aug acīm redzami, un drīz vien jau tos atšķirt no pieaugušajiem dzīvniekiem būs visai grūti. Ronēns vēl pagaidām ir balts, taču jau drīz piedzīvos neparastas pārvērtības un kļūs tikpat pelēcīgs kā pieaugušie, un tad arī tam būs jāsāk apgūt pieaugušo dzīves gudrības. P.S. Lūk, kupons - un ieeja būs izdevīgāka!

Brīvajiem - aklie, ātrie randiņi krodziņā

Kādēļ gan gada romantiskākajā dienā skumt vientulībā? Neesi greizsirdīgs uz pārīšiem, bet dodies uz randiņu. Tu vari iet uz vairākiem randiņiem vienlaikus! Satiec fantastiskus cilvēkus, iepazīsties, un, iespējams, tieši šajā vakarā būsi vienā pārī ar kādu ļoti īpašu personu, turklāt tiem, kas vakara gaitā neatradīs savu ideālo pāri, īpašs piedāvājums no bāra. Meklē info te. 

Ej skaties, kā preparē sirdi!

Interesē anatomija? Vēlies šā gada Valentīndienu pavadīt nedaudz citādi? 14. februāra vakarā sirsnīgā atmosfērā stāstīs un rādīs, kā būvēts leģendām apvītais orgāns - sirds. Uzmanību - pasākumā iekļauta dzīvnieka sirds sekcijas demonstrācija! Pasākumu organizē RSU Anatomijas muzejs starptautiskās iniciatīvas “Anatomy Nights” ietvaros. Lekciju un sirds sekciju vada medicīnas studente un RSU Anatomijas un antropoloģijas institūta pasniedzēja Marika Garnizone. Dalībai pasākumā reģistrācija obligāta! Ieeja no 18 gadu vecuma. Vieta: SPIIKIIZI.

Restorāna vietā dodies uz tirgu!

Galvaspilsētā beidzot atvērts Centrālais Gastro Tirgus, kas ir pirmais iekštelpu gastrotirgus Latvijā, kur vairāk nekā 20 dažādi ēdinātāji un divi bāri piedāvā viesiem plašu starptautisko un vietējo ēdienu klāstu. Centrālais Gastro Tirgus koncepts paredz, ka visi ēdieni tiek gatavoti uz vietas apmeklētāju acu priekšā un katra vieta piedāvā savu ēdienkarti. Piedāvājums ir dažāds: grila restorāns, burgeri un picas, zupas un pelmeņi, hotdogi un suši, Āzijas street food piedāvājums, ēdieni tempurā, vistas gaļas ēdieni, iecienītas pašmāju receptes un daudzi citi.

TVNET testē: Rīgā durvis vēris pirmais gastrotirgus Latvijā

Meklē asas izjūtas istabā pieaugušajiem!

"SM" studio ir diskrēta vieta Rīgas centrā pāriem un partneriem, kuri vēlas izkrāsot savu gultas dzīvi un realizēt seksuālās fantāzijas. Pieejamas četras dažādu tematiku un krāsu istabas, kurās vari ļauties tam, kam nevari mājās un ikdienā. 

Lai uzzinātu vairāk par šo vietu, lasi interviju ar tās saimnieku. 

 «Greja 50 nokrāsas» latviešu gaumē... SM studijas mērķis – ģimenes pāri

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu