Miljardieru kariņi: Blumbergs ar pusmiljardu dolāru atbalstīs Trampa pretinieku vēlēšanās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Bijušais Ņujorkas mērs un miljardieris Maikls Blumbergs plāno tērēt vismaz 500 miljonus dolāru personīgās naudas Donalda Trampa pretinieka kampaņas finansēšanai prezidenta vēlēšanās 2020.gadā, vēsta izdevums "Politico", atsaucoties uz avotiem demokrātu partijā.

Nav izslēgts, ka par šo Trampa pretinieku kļūs viņš pats. Pagājušajā piektdienā Blumbergs paziņoja, ka līdz mēneša beigām izlems, vai kandidēt uz ASV prezidenta amatu 2020.gadā.

Kā norāda avoti, 500 miljoni dolāru ir minimālā, nevis maksimālā summa, kuru gatavs tērēt Blumbergs, lai sakautu Trampu. Šī summa par 175 miljoniem dolāru pārsniedz visus Trampa izdevumus 2016.gada vēlēšanu kampaņai.

"500 miljoni dolāru ir aptuveni viens procents no Blumberga kopējās bagātības," pavēstīja viņa palīgs Kevins Šiki. "Kad viņš pēdējo reizi kandidēja uz Ņujorkas mēra amatu, viņš savai kampaņai iztērēja 100 miljonus dolāru. Bet Ņujorka ir tikai 3% no ASV kopējā iedzīvotāju skaita. Tā ka 500 miljoni dolāru nacionālai kampaņai viņam nav nemaz tik daudz."

Blumbergs, būdams republikānis, no 2002. līdz 2013. gadam ieņēma Ņujorkas mēra amatu. Pagājušajā rudenī viņš reģistrējās kā demokrāts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu