Jaunā Alpina B7 - ja ar jaudīgāko BMW 7.sēriju ir par maz (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
BMW Alpina B7 '19
BMW Alpina B7 '19 Foto: Alpina

Uzņēmums Alpina, kas sākotnēji nodarbojās ar karburatoru pilnveidošanu BMW automašīnās, nu jau tiek klasificēts kā autoražotājs, un nupat tas prezentējis sava flagmaņa B7 jaunāko versiju.

Tā būtībā ir viscaur pārskatīta BMW 7.sērija. Tai nedaudz izmainīts ārējais dizains, salonā ieviesta cita interjera koncepcija, un zem motora pārsega atrodas vairāk nekā standarta motors. 

Tas gan aizvien ir labi zināmais 4,4 litru V8 bi-turbo izpildījumā, taču nu tā jauda ir 608 zirgspēki līdzšinējo 530 vietā, bet griezes moments no 750 Nm palielināts līdz 800 Nm.

Foto: Alpina

Maksimālie ņūtonmetri tiek sasniegti pie zemākiem apgriezieniem un apvienojumā ar pielāgotu transmisiju pamatīgais sedans spēj 100 km/h sasniegt 3,6 sekundēs. Alpina B7 maksimālais ātrums savukārt ir 330 kilometri stundā.

B7 "smadzenēs" ir iestrādāts īpašs ALPINA Sport+ braukšanas režīms, kas pēc vienas pogas nospiešanas visus mašīnas agregātus sagatavo dinamiskai braukšanai. Tai skaitā auto pieplok par 15 milimetriem tuvāk zemei. 

Foto: Alpina

Bez izmaiņām veiktspējas un dinamikas jomās, jaunā BMW Alpina B7 ir tikusi pie speciālas informatīvi izklaidējošās sistēmas un navigācijas, kā arī paplašinātām komforta un drošības funkcijām, tai skaitā Driving Assistant Professional jau standartā.

Ja nu kādam potenciālajam Alpina B7 pircējam interesē, auto izpilda Euro 6d izmešu normatīvus un atbilstoši jaunajiem WLTP testu cikla standartiem vidēji patērē 11,6 l/100 km. Oglekļa dioksīda emisijas tikmēr ir 265 g/km.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu