Klaudio Borgi: Itālijai jāmaina ES vai jāizstājas no tās (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Itālijai būtu labāk izstāties no Eiropas Savienības (ES), ja tā nespēj mainīt bloka prioritātes, piektdien paziņojis labējās Līgas politiķis, parlamenta apakšpalātas budžeta komitejas vadītājs Klaudio Borgi.

"Mums vai nu izdosies to mainīt, vai arī mums tā jāpamet," sacīja Borgi, kurš ir iekšlietu ministra un Līgas līdera Mateo Salvīni padomnieks ekonomikas jautājumos.

Borgi sacīja, ka maijā gaidāmās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas ir pēdējā iespēja mainīt ES politiku, kuru viņš raksturoja kā "labi piegrieztu priekš Vācijas" un toksisku Itālijai.

Viņš norādīja, ka Eiropas Savienībai, piemēram, būtu jākoncentrējas uz bezdarba samazināšanu, nevis budžeta deficīta samazināšanu, un jāspiež Vācija īstenot ekspansīvāku ekonomisko politiku.

Borgi izteikumi nesaskan ar Itālijas valdības oficiālo politiku. Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte ir vairākkārt noraidījis iespējamo izstāšanos no ES vai eirozonas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu