Sinoptiķe: tik silts februārī nav bijis nekad, bet sals vēl kodīs! (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai gan 16.februāris ar maksimālo gaisa temperatūru plus 13,4 grādi Kolkā ir jauns rekords Latvijas laika apstākļu novērošanas vēsturē, siltas dienas februārī nav unikāla parādība. Nedēļas nogalē sals atkal kodīs, tomēr mīnus 20 grādu spelgonis gan vairs nepārsteigs, saka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa.

Februāra pēdējā dekāde būs relatīvi sausa, un, lai gan rīti vēl būs ļoti dzestri, termometra stabiņš īpaši zemu vairs nenoslīdēs. Šīs nedēļas izskaņā laiks būs krietni vēsāks nekā iepriekšējā, tomēr dienā vidēji gaisa temperatūra būs no nulles līdz mīnus 5 grādiem.

Vēss laiks būs arī mēneša beigās, tomēr meteoroloģiskais pavasaris jau ir iestājies.

“Pagaidām viennozīmīgi nevar pateikt, ka sala nebūs. Vēsākas gaisa masas viļņiem nomainīs siltās. Jārēķinās ar lietu un slapju sniegu,” stāsta sinoptiķe.

Visā Latvijas teritorijā, izņemot Ventspili un Liepāju, 16.februārī tika pārspēts 1925. gada siltuma rekords plus 8, plus 9 grādi.

Nepārspēts palika 1989. gada Liepājas siltuma rekords – 15,5 grādi. Vissiltākais – 13,4 grādi virs nulles sestdien bija Kolkā.

Februāra otrās dekādes rekordi tika pārspēti 11 novērojumu stacijās. Laura Krūmiņa saka, ka silts laiks februārī bija arī 1994., 1995., 1998. un 2001. gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu