85 gadu vecumā miris Karls Lāgerfelds

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūžībā 85 gadu vecumā aizgājis starptautisku slavu un atzinību saņēmušais modes mākslinieks Karls Lāgerfelds, otrdien pavēstīja modes zīmols "Chanel".

Augstās modes karaļa Karla Lāgerfelda dzīvība izdzisusi modes galvaspilsētā Parīzē, astoņdesmit piecu gadu vecumā, ziņo BBC. Nāves cēlonis pagaidām nav zināms. 

Vācijā dzimušais Lāgerfelds bija mākslinieciskais vadītājs trim zīmoliem - Itālijas "Fendi", Francijas "Chanel", kā arī paša vārdā nosauktajam zīmolam.

"Mode un kultūra zaudējusi milzu iedvesmu. Viņš deva ieguldījumu tam, lai Parīzi padarītu par pasaules modes galvaspilsētu un "Fendi" par vienu no inovatīvākajiem Itālijas zīmoliem," sacīja luksusa preču lieluzņēmumam LVMH īpašnieks Bernārs Arno.

Sēras un līdzjūtību par Lāgerfelda aiziešanu jau sākuši apliecināt kā modes industrijas, tā politikas un kultūras jomu pārstāvji, Lāgerfelda talanta cienītāji.

"Tā ir privilēģija, ka vari teikt, ka esi strādājis ar viņu, ka esi dzirdējis viņu runājam, ka esi runājis ar viņu, ka viņš tevi ir apģērbis," sociālajā tīklā "Instagram" atzina franču aktrise un dziedātāja Vanesa Paradī.

"Karls Lāgerfelds ir neaptverama personība, tāds, kurš ir ārpus parastā," radio RTL sacīja Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs.

Līdzšinējā "Chanel" modes studijas direktore Viržinija Vjāra modes namā pārņems "kolekciju radošo darbu", pavēstīja uzņēmums.

Vjāra bijusi Lāgerfelda "tuvākā līdzstrādniece vairāk nekā 30 gadus", norādīja "Chanel".

"Lielākais cieņas apliecinājums, ko mēs šodien varam paust, ir tas, ka mēs turpinām iet pa ceļu, kuru viņš iezīmēja, citējot Karlu, "turpinot pieņemt tagadni un izgudrot nākotni," paziņojumā uzņēmuma tīmekļa vietnē norādīja "Chanel" modes nozares prezidents Bruno Pavlovskis.

Foto: twitter.com

Lāgerfelds dzimis 1933. gada septembrī Hamburgā, Vācijā. 1983. gadā Lāgerfelds tika iecelts par "Chanel" modes nama radošo direktoru un palika tam uzticīgs līdz pat pēdējai dzīves dienai. Tāpat Lāgerfelds radīja kolekcijas modeļus itāļu somu un apavu zīmolam "Fendi".

Lāgerfelds bija zināms arī kā kaislīgs modes fotogrāfs, vairāku karikatūru autors un parfimērs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu