Karls Lāgerfelds un viņa devums interjera pasaulei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix/The Estates At Acqualina

19. februārī mūžībā aizgāja ilggadējais “Chanel” radošais direktors, modes un stila ikona Karls Lāgerfelds. Modes dizainers bijis mākslinieciskais vadītājs tādiem augstās modes zīmoliem kā “Fendi”, “Chanel” un arī paša dibinātajā uzņēmumā “Karl Lagerfeld”. Līdz ar darbu apģērbu un aksesuāru pasaulē Karls ir bijis arī interjera dizaina lietpratējs un vēl pēdējos gados piedalījies dažos projektos saistībā ar interjeru.

Karls Lāgerfelds savas dzīves laikā ir spējis orientēties teju vai visu veidu dizaina pasaulē – viņa radītās skices ir pārtapušas par neatkārtojamiem tērpiem, aksesuāriem, pat kosmētikas iepakojumiem un arī interjerā un mēbelēs. Viens no piemēriem ir Maiami luksusa viesnīcas “The Estates at Acqualina” vestibils, kura dizaina autors ir pats Lāgerfelds.

2016. gada jūnijā viesnīcu uzņēmums “The Estates at Acqualina” vienojās ar Lāgerfeldu, lai tas izstrādātu dizainu ēkas vestibilam. 2017. gadā tika sākta viesnīcas būvniecība, bet pabeigšana plānota 2020. gadā. “Man šis ir ārkārtīgi nozīmīgs projekts – man ir liels lepnums zinot, ka radu tik nozīmīgas ēkas daļas,” preses relīzē skaidroja Lāgerfelds. “Ne tikai šīs telpas ir nozīmīgas tāpēc, ka tās apmeklētājiem rada pirmo iespaidu par pašu ēku, bet te arī notiek aktīvākā socializēšanās; tā ir kā liela viesistaba. Mans dizains ir radīts, iedvesmojoties no pašas ēkas un atrašanās vietas – Floridas. Šeit ir silts un patīkams klimats, tāpēc vēlējos radīt ko svaigu un sudrabotu,” atklāja dizainers. Lāgerfelda radītajā dizainā tiks iekļautas romiešu strūklakas, sudraboti sienas paneļi, griestu ekrāni, kas radīs iespaidu, ka virs galvas atrodas logs. Karls Lāgerfelds vestibila interjerā ir izmantojis arī okeāna zilos toņus, baltās un sudraba krāsas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Estates At Acqualina (@estatesatacqualina) on

Līdz ar viesnīcas vestibilu pērnā gada oktobrī Parīzes dizaina galerijā “Carpenters Workshop Gallery” tika atklāta izstāde ar Karla Lāgerfelda radītu marmora mēbeļu un interjera dekoru kolekciju. Sadarbojoties ar arhitekti Alīnu Asmaru d’Ammanu, dizainers izstrādāja unikālu mēbeļu kolekciju, kas ir radīta, iedvesmojoties no sengrieķu arhitektūras elementiem. Lāgerfelda kolekcijā ietilpst lampas, galdi, strūklakas, spoguļi un statīvi. Mēbeļu izgatavošanai dizainers izvēlējās īpaši retus marmora paveidus – melno Marakinas marmoru un balto Arabeskato marmoru. Šajā kolekcijā var novērot Lāgerfelda meistarību, apvienojot divus kontrastējošus stilus – modernismu un renesanses arhitektūras elementus. Katram interjera objektam ir izstrādātas tikai astoņas kopijas, kas ir ražotas no īpaši izvēlētiem marmora gabaliem. Mēbeles un dekori ir ražoti Itālijā, tos  izgatavojuši pieredzējuši amatnieki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aline Asmar d'Amman (@alineasmardamman) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu