Klāt Holivudas nozīmīgākā nakts - "Oskaru" nakts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Holivudā notiek gatavošanās "Oskara" ceremonijai
Holivudā notiek gatavošanās "Oskara" ceremonijai Foto: AFP / Scanpix

Svētdienas vakarā Losandželosā risināsies 91. Kino akadēmijas balvas “Oskars” pasniegšanas ceremonija, kas solās būt intriģējoša attiecībā uz galvenās balvas saņēmēju. Proti, ja piepildīsies bukmeikeru prognozētais un uzvarēs melnbaltā mākslinieciskā filma "Roma", tas būs nopietns pavērsiens kino idustrijā. Gan tāpēc, ka filma ir vietnes "Netflix" produkts, gan tāpēc, ka tā ir izteikta neatkarīgā kino nišas pārstāve. 

Bukmeikeri min divus favorītus - minēto meksikāņu kinorežisora Alfonso Kuarona "Romu" un Jorgosa Lantimosa krāšņo 18. gadsimta kostīmdrāmu "Favorīte”.

Foto: Turpinās aktīva gatavošanās Holivudas "Oskaru" naktij.

"Oskara" balvai labākās aktrises kategorijā arīdzan nominētas aktrises no šīm divām filmām. Pirmo reizi "Oskara" nomināciju saņēmusi 25 gadus vecā aktrise no Meksikas Jalica Aparisio (Yalitza Aparicio). Sieviete, kura nerunā angļu mēlē, Kuarona autobiogrāfiskajā filmā atveido trūcīgu kalponi vārdā Kleo, kura strādā kādā meksikāņu ģimenē Mehiko kvartālā, dēvētā par Romu.

Jalica Aparisio (Yalitza Aparicio) filmā "Roma"
Jalica Aparisio (Yalitza Aparicio) filmā "Roma" Foto: kadrs no filmas

Uz "Oskaru" pretendē arī britu aktrise Olīvija Kolmena (Olivia Colman), kura filmā "Favorīte" atveido Lielbritānijas monarhu - veselības likstu mākto karalieni Annu Stjuarti (1665-1714). Tieši viņai ir vislielākās izredzes uzvarēt, uzskata eksperti.

The Favourite ("Favorīte")
The Favourite ("Favorīte") Foto: kadrs no filmas

Savukārt vīriešu kategorijā ir divi galvenie konkurenti - Kristians Beils (Christian Bale) un Ramijs Maleks. Pārvērtību meistars Kristians Beils ir gandrīz neatpazīstams bijušā ASV viceprezidenta Dika Čeinija lomā.

Kristians Beils flmā 'Vice"
Kristians Beils flmā 'Vice" Foto: kadrs no filmas

Savukārt Meleks ir lielisks rokzvaigznes Fredija Merkūrija lomā.

"Bohēmista rapsodija"
"Bohēmista rapsodija" Foto: publicitātes

Jau ziņots, ka tiešraide no sarkanā paklāja, kur pulcēsies viss Holivudas zieds, būs skatāma arī tviterī - ilgs trīs stundu garumā, un to vadīs aktrise Laura Marano, kā arī izklaides žurnālisti Luiss Virtels (Louis Virtel) un Kriss Konelijs (Chris Connelly). Tiešraidei līdzi varēs sekot šeit.

Jau ziņots, ka šogad ceremonija iztiks bez vadītāja. Bija plānots, ka balvu pasniegšanas ceremoniju vadīs ASV komiķis un aktieris Kevins Hārts, taču decembrī viņš no šā pienākuma atteicās, jo sociālajos tīklos izcēlās sašutuma vētra par homofobiskajiem tvītiem, ko viņš bija sarakstījis pirms vairākiem gadiem.

Kevins Hārts
Kevins Hārts Foto: @kevinhart4real

Pēdējo reizi "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija bez vadītāja notika 1989. gadā pēc aktiera Roberta Lova izgāšanās duetā ar mazpazīstamu aktrisi Sniegbaltītes tēlā.

Atgādinām pretendentus uz labāko filmu:

Black Panther

BlackkKlansman

Bohemian Rhapsody

The Favourite

Green Book

Roma

A Star Is Born

Vice

Notiek gatavošanās "Oskara" balvas pasniegšanas ceremonijai. 
Notiek gatavošanās "Oskara" balvas pasniegšanas ceremonijai. Foto: EPA/AFI

Foto: Gatavošanās ceremonijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu