Londonā notiks Eiropas Latviešu apvienības ikgadējā biedru kopsapulce (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Judy **, CC BY-NC-ND 2.0

Lielbritānijā, Londonā no 22.marta līdz 24.martam norisināsies ikgadējā Eiropas Latviešu apvienības (ELA) biedru kopsapulce, liecina portāla "latviesi.com" publicētā informācija.

ELA vēlas sapulcēt savas biedru organizācijas, tomēr priecāsies sapulces atklātajā daļā redzēt arī citas ELA darbā ieinteresētās diasporas organizācijas, kas, iespējams, vēlētos kļūt par ELA biedriem vai sadarbības partneriem.

Biedru organizācijām ELA līdz sapulcei lūdz sagatavot un iesniegt īsu pārskatu par organizācijas darbību. Norādīts, ka sapulces dalībnieku lokā nebūs visu diasporas lietās iesaistīto Latvijas valsts iestāžu pārstāvju, jo kopējā tikšanās paredzēta biedru aktualitāšu, vajadzību un ideju izzināšanai un ELA turpmākās stratēģijas apspriešanai.

22.martā paredzēts Labdarības tīklošanās vakars "Giving for Latvia" sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Lielbritānijā. Interesentiem būs iespēja iepazīties ar Lielbritānijas latviešu labdarības iniciatīvas "Giving for Latvia" darbu, apspriest pieredzi diasporas labdarības projektu jomā un iespējamos sadarbības veidus starp dažādu valstu diasporas labdarības iniciatīvām. Savukārt plkst.20 plānota kopīga ekskursija ar gidu Londonā.

23.martā plkst.9.30 notiks sēdes darba kārtības apstiprināšana, sēdes vadības, protokolētāja, balsu skaitītāju un rezolūciju komisijas vēlēšanas un iepriekšējās biedru organizāciju sapulces protokola pieņemšana.

Plkst.10 plānots ELA prezidija priekšsēdētāja ziņojums, kam sekos biedru organizāciju ziņojumi, bet plkst.11.30 plānots ELA prezidija/referentu pārskats par paveikto un iecerēto kultūras un simtgades jautājumos. Paredzētas arī diskusijas ar biedru organizācijām par prioritātēm un vajadzībām.

Plkst.14 tiks diskutēts par latvisko identitāti un izglītību, plkst.15 ekonomisko sadarbību un atgriešanos, bet plkst.16 par medijiem un komunikāciju. Plkst.17.30 notiks atvērts seminārs "Simts balsis Simtgadē: diasporas pilsoniskā un politiskā balss Latvijā un Eiropā".

24.martā paredzēta slēgtā sēde, kuras laikā tiks skatīti jautājumi par ELA darba organizāciju un nākotnes stratēģiju. Tiks apskatīta ELA darbības stratēģija 2019.-2020.gadam, ELA sadarbība ar biedru organizācijām un partnerorganizācijām, ELA sastāvs, struktūra un statūti, ELA kasiera ziņojums, gada pārskats, budžets un ELA prezidija un amatpersonu vēlēšanas. Sēde noslēgsies plkst.13.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu