Peugeot prezentē automobili, kas varētu spēkoties ar ielas sporta mašīnām

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Peugeot Ženēvas auto izstādē prezentēs elektrisku konceptautomobili 508 Peugeot Sport Engineered, kas ir attīstīts no 508 sedana hibrīda un piedāvā ielas sporta auto cienīgu dinamiku un sportisku dizainu kombinācijā ar samazinātiem izmešiem.

"Baltijas tirgū Peugeot 508 nonāca pagājušā gada novembrī, Lietuvā tas atzīts par Gada Auto 2019, bet Latvijā analogā konkursā ieguvis Dizaina balvu. Tas ir arī viens no konkursa Eiropas gada auto finālistiem – konkursa uzvarētājs tiks noteikts martā,” sacīja Kūss. "Šobrīd jaunais 508 ir pieejams ar trīs dīzeļdzinējiem un diviem benzīna motoriem, bet jau šā gada 4. ceturksnī pārdošanā būs gan 508 kupeja-sedans ar uzlādējamu hibrīddzinēju, uz kura bāzes tika izstrādāts konceptauto (tā pirmizrādi piedzīvosim gaidāmajā Ženēvas autoizstādē), gan universāls 508 SW," norāda Peugeot Baltic izpilddirektora Andruss Kūss (Andrus Kuus).

Peugeot Sport Engineered 508 turpina elektrificēto auto klāsta attīstību, kas balstīsies uz divu konceptauto izstrādes pieredzi. Tie ir 2013. gada 208 HYbrid FE ar viszemāko CO2 emisijas daudzumu pasaulē un GTi līmeņa jaudu, kā arī 2015. gadā 308 R HYbridConcept, kas 100 km/h sasniedz 4 sekundēs. 

Foto: Peugeot

Peugeot inženieri jaunajā konceptauto ir apvienojuši trīs dzinēju potenciālu (PureTech 200 benzīna motors, 110 zirgspēku elektrodzinējs priekšā un 200 zirgspēku elektrodzinējs aizmugurē). Pilnpiedziņas automobiļa griezes moments sasniedz 500 Nm, pateicoties kam Peugeot Sport Engineered 508 ierindojams līdzās 400 zirgspēku iekšdedzes dzinēja automašīnām. Konceptauto līdz 100 kilometriem stundā paātrinās 4,3 sekundēs, tā maksimālais ātrums ir 250 kilometri stundā, bet CO2 izmešu daudzums saskaņā ar WLTP testēšanas metodi ir tikai 49 grami uz kilogramu. Pateicoties akumulatoram ar 11,8 kilovatstundu kapacitāti, ar elektrību vien auto var nobraukt līdz 50 kilometriem. 

Foto: Peugeot
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu