Indija apgalvo, ka notriekusi Pakistānas iznīcinātāju un zaudējusi vienus savu lidmašīnu (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lidmašīna MiG-29. Ilustratīvs attēls
Lidmašīna MiG-29. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Indijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka tā trešdien notriekusi Pakistānas iznīcinātāju un zaudējusi vienu savu lidmašīnu. Pakistānas armijas iznīcinātājs tika notriekts, kad piedalījās militārā operācijā, kuras mērķis bija armijas objekti Indijas teritorijā.

Indijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis piebilda, ka Indijas karavīri redzēja Pakistānas lidmašīnu nogāžamies Pakistānas teritorijā.

"Šajā sadursmē mēs diemžēl zaudējām vienu "Mig-21". Pilots ir pazudis. Pakistāna paziņojusi, ka ir viņu aizturējusi," pavēstīja ministrijas preses pārstāvis.

Pakistānas armija iepriekš ziņoja, ka Pakistāna savā gaisa telpā virs tās kontrolētās Kašmiras daļas trešdien notriekusi divas Indijas gaisa spēku lidmašīnas.

Pakistānas armijas preses pārstāvis ģenerālmajors Asifs Ghafūrs pavēstījis, ka sagūstīti divi Indijas piloti, no kuriem viens hospitalizēts, bet otrs aizturēts.

Spriežot pēc Ghafūra sniegtās informācijas, Indijas gaisa spēku lidmašīnas notriektas pēc tam, kad Pakistānas lidmašīnas iepriekš šodien šķērsojušas robežu Kašmirā un ielidojušas Indijas daļā, kur sabombardējušas nemilitārus mērķus, demonstrējot spēku. Pēc tam Indijas lidmašīnas pārlidojušas robežu.

"Pakistānas gaisa spēki bija gatavi (..). Rezultātā abas Indijas lidmašīnas tika notriektas un vienas lidmašīnas vraks nogāzās mūsu pusē, bet otras vraks nogāzās viņu pusē," skaidroja Ghafūrs.

Indijas avoti apstiprinājuši, ka Pakistānas iznīcinātāji pārkāpuši Indijas gaisa telpu virs Kašmiras, bet tie esot pārtverti un piespiesti atgriezties savā robežas pusē.

Daļu Kašmiras, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolē Indija, daļu - Pakistāna, bet kā Deli, tā Islamabada pretendē uz visu Kašmiras teritoriju.

Kopš 1947.gada Indijas un Pakistānas starpā izraisījušies trīs kari, no kuriem divi notikuši Kašmiras dēļ.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu