Kašmiras krīzes dēļ traucēta lidmašīnu satiksme starp Āziju un Eiropu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cilvēki lidostā
Cilvēki lidostā Foto: Reuters/ScanPix

Indijas un Pakistānas attiecību saspīlējuma dēļ, kā rezultātā Pakistāna slēgusi savu gaisa telpu, apgrūtināta lidmašīnu satiksme starp Eiropu un Dienvidaustrumāziju – atcelti tūkstošiem avioreisu, tādējādi negatīvi ietekmējot daudzu cilvēku ceļojumu plānus, ziņo ASV raidsabiedrība CNN.

Pēc saspīlējuma pieauguma Pakistāna savu gaisa telpu slēdza trešdien.

Taizemes aviokompānija  “Thai Airways” paziņoja, ka trešdienas vakarā un ceturtdienas rītā atcelti visi reisi uz no no Eiropas līdz tiks atrasts jauns maršruts.

Lidsabiedrība paziņoja par reisu atcelšanu no Bangkokas uz Londonu, Minheni, Parīzi, Briseli, Milānu, Vīnu, Stokholmu, Cīrihi, Kopenhāgenu un Oslo.

Vēlāk “Thai Airways” gan paziņoja, ka lidojumi tiks atsākti normālā režīmā, apejot Pakistānas gaisa telpu.

Arī citas lidsabiedrības paziņoja par izmaiņām savos lidojumu grafikos.

Singapūras lidsabiedrība “Singapore Airlines” paziņoja, ka tās lidmašīnām, kas lido no Singapūras uz Londonu, būs jānosēžas Dubaijā vai Mumbajā, lai veiktu degvielas uzpildi.

Aviācijas eksperti pauž viedokli, Pakistānas lēmums slēgt savu gaisa telpu lidsabiedrībām izmaksās vairākus miljonus ASV dolāru.

Tikmēr Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) publiskojusi paziņojumu, aicinot ceļotājus, kurus skārusi Pakistānas gaisa telpas slēgšanas izraisītā lidojumu atcelšana starp Eiropu un Taizemi,sazināties ar attiecīgo aviokompāniju vai ceļojumu aģentūru, lai rastu alternatīvas lidojumu iespējas.

Ministrijā arī lūdz ceļotājus rūpīgi iepazīties ar līgumiem, kas noslēgti ar ceļojumu aģentūru un aģentūras pienākumiem ārkārtas gadījumos.

ĀM vērsa uzmanību, ka, ņemot vērā pēdējo dienu drošības situācijas pasliktināšanos Džammu un Kašmirā, lidostas Indijas Ziemeļrietumu daļā ir slēgtas, starptautiskie lidojumi virs Pakistānas un Indijas teritorijas ir pārvirzīti, kā arī ir slēgta gaisa telpa uz ziemeļiem no Deli. Armija kontrolē galvenos ceļus Pundžabas štatā un Džammu un Kašmirā. Drošības apdraudējumu līmenis ir paaugstināts no zema uz vidēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu