Tendences atgriežas: jau atkal modē piekarināmie bērnu šūpulīši

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hussh Cradles/Publicitātes foto

Piekarināmos zīdaiņu šūpulīšus ir iespējams apskatīt Latvijas Brīvdabas muzeja ekspozīcijās, taču arī mūsdienās šī tendence ir atgriezusies ar uzviju. Jāteic, ka šāda mēbele būs visnotaļ ekstravaganta dekorācija, kas neaizņems pārāk daudz vietas un palīdzēs aizmidzināt mazulīti.

Bērniņa ienākšana ģimenē ir liels notikums jaunajiem vecākiem, kas jau iepriekš rūpīgi gatavojas – iegādājas drēbītes, rotaļlietas un arī iekārto mazuļa istabu vai vismaz stūrīti vecāku guļamistabā. Bērniem ir paredzētas vairākas mēbeles – pārtīšanas galdiņš, šūpuļkrēsls un, protams, arī ideāla gultiņa, kas nodrošinās mazulim ideālu miegu.

Foto: Etsy/Publicitātes foto

Te sevi piesaka piekarināmie šūpulīši – tie aizņem maz vietas, tos ir vieglāk sagatavot lietošanai un tiem nav obligāti jāatrodas pie kādas sienas. Ar šūpulīti ir iespējams iekārtot bērna guļvietu jebkurā vietā, kaut vai istabas vidū.

Foto: Hussh Cradles/Publicitātes foto

Skandināvu stila šūpulīšu koncepts ir ne tikai draudzīgs nelielām telpām; tie arī spēs efektīvāk aizmidzināt mazuli. Šāda veida šūpulīšus Eiropā izmanto jau ļoti sen – to pierāda seni zīmējumi un muzeju ekspozīcijas. Piekarināmais šūpulītis imitē mātes aijāšanas kustības, kas palīdz mazam bērniņam iemigt. 2013. gada japāņu zinātnieku pētījums žurnālam “Current Biology” atklāj, ka lielākajai daļai zīdītāju mazuļu aijāšana sniedz komfortu, normalizē sirds ritmu un uzdzen miegu. Maigās kustības rada tās pašas sajūtas, kas rodas, grūtniecības laikā mātei staigājot. Salīdzinot ar dārgām ierīcēm, kas veic šo pašu funkciju, piekarināmie šūpulīši ir lētāki un estētiski pievilcīgāki iemidzināšanas rīki – ne velti tie pēdējā laikā ir kļuvuši tik aktuāli dizaina pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu