Vācijas ārlietu ministrs iestrēdzis Mali lidmašīnas problēmu dēļ

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss Foto: EPA/Scanpix

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss ceturtdien bija spiests palikt Mali, jo viņa oficiālajai lidmašīnai radās tehniskas problēmas.

Lidmašīna "Airbus A319" nespēja aizvest Māsu no Bamako uz Berlīni pēc viņa diplomātiskās vizītes beigām. Sīkāka informācija par to, kas īsti noticis ar šo lidmašīnu, vēl nebija zināma.

Māss nolēma pavadīt nakti Mali galvaspilsētā Bamako un atgriezties Vācijā piektdien ar citu lidmašīnu.

Lidmašīnu problēmas pēdējā laikā gadījušās arī citām Vācijas valsts amatpersonām.

Kanclerei Angelai Merkelei novembrī vajadzēja doties uz G20 samitu Argentīnā ar komercreisu lidmašīnu, jo viņas valdības lidmašīna bija spiesta nolaisties drīz pēc pacelšanās.

Finanšu ministram Olafam Šolcam oktobrī nācās ilgāku laiku pavadīt Indonēzijā, jo žurkas bija sagrauzušas lidmašīnas kabeļus.

Janvārī lidmašīnu problēmas radīja traucējumus attīstības ministra Gerda Millera un prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera braucienos uz Āfriku.

Vācija plāno modernizēt savu novecojušo valdības lidmašīnu floti, nomainot divas apmēram 20 gadus vecas lidmašīnas "Konrad Adenauer" un "Theodor Heuss" ar trim jaunām armijas lidmašīnām.

Aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena to apstiprināja februāra sākumā, sakot, ka šī nomaiņa bija "nepieciešama – es domāju, visi to apzinās".

Māss bija ieradies Mali sava četru dienu Rietumāfrikas brauciena pēdējā dienā. Viņš ieradās Bamako pēc tam, kad bija apmeklējis Vācijas karavīrus Eiropas Savienības (ES) apmācību nometnē Kulikoro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu