Krāsotas flīzes: vai tā ir tā labākā ideja? (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Houzz/Publicitātes foto

Krāsotas flīzes varētu būt laba alternatīva telpas pārflīzēšanai un palīdzēs ātri un viegli atrisināt neglītu un noskrāpētu vai pat ieplaisājušu flīžu problēmu. Tomēr vai tiešām krāsotas flīzes ir labs risinājums un tas patiešām glābs esošo situāciju un nepadarīs to vēl kritiskāku?

Flīžu pārkrāsošana šobrīd ir aktuāla un pat populāra metode, kā atsvaidzināt virtuves, vannasistabas, vai garderobes flīzes. Ar krāsu un trafaretiem var piešķirt flīzēm kādu interesantu dizainu un radīt pavisam jaunu izskatu telpai, turklāt tas neizmaksās ne tuvu tik daudz kā pārflīzēšana. Tomēr tā nebūs labākā metode, kā glābt savu laiku pārdzīvojušas flīzes.

Atšķirībā no koka un cementa sienām vai grīdām flīžu virsma ir samērā gluda un var neradīt pietiekamu saķeri pat tad, ja flīzes ir noklātas ar gruntskrāsu. Šis ir ātri paveicams darbs un jau krāsošanas dienā ir manāmi rezultāti, tomēr šis projekts ilgi nekalpos.

“Vannasistabas un virtuves ir samērā noslogotas telpas, kur regulāri notiek darbība, tāpēc krāsotas flīzes mitruma vai fizisku darbību rezultātā kādā brīdī noskrāpēsies vai uz tām parādīsies burbuļi,” amerikāņu tabloīdam “Real Simple” stāsta būvnieks Hanters Makfarlens. Tāpat eksperts norāda, ka krāsa varētu drupt, kas savukārt apdraud veselību maziem bērniem un mājdzīvniekiem, kas varētu atlipušās krāsas daļiņas noplēst un apēst.

Labākā alternatīva flīžu krāsošanai tomēr būs klasiskā pārflīzēšana – tas prasīs ilgāku laiku, būs piņķerīgāk, izmaksās dārgāk, tomēr kalpos ilgāk. Tāpat var izmantot uzlīmes, kas aizsegs neglītās flīzes un uz neilgu laiku maskēs iesāpējušos problēmu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu