Eiropā par gada auto izvēlēts elektriskais Jaguar I-Pace

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaguar dizaina direktors Īens Kalums
Jaguar dizaina direktors Īens Kalums Foto: AFP/SCANPIX

Kamēr par Latvijas Gada auto 2019 pērnā gada nogalē tika kronēts kompaktklases KIA Ceed, par Eiropas Gada auto 2019 titula ieguvēju Ženēvas motoršova ietvaros paziņots elektroauto Jaguar I-Pace.

Intriga šā gada konkursā saglabājās līdz pat pēdējam brīdim, jo balsu skaitīšanas gaitā līderpozīcijās uz maiņām izvirzījās veseli pieci automobiļi - minētais Jaguar, franču sportiskais Alpine, Citroen C5 Aircross, Ford Focus un KIA Ceed

Kad balsis bija saskaitītas, pirmo reizi kopš konkursa iedibināšanas 1964.gadā bija neizšķirts - pa 250 punktiem bija gan Jaguar, gan Alpine. Veicot balsu pārskaitīšanu, tika noskaidrots, kuram no automobiļiem žūrijas locekļi bija devuši augstāku vērtējumu nekā otram. Šeit ar rezultātu 18 pret 16 pārāks izrādījās Jaguar.

Šī bija pirmā reize konkursa pastāvēšanas 55 gados, kad galveno titulu ieguvis Jaguar automobilis. Otro vietu, kā noprotams, ieguva Alpine, bet trešajā vietā ierindojās Ford Focus. Tālākās vietas savā starpā sadalīja Citroen C5 Aircross, Peugeot 508, Kia Ceed un Mercedes A klase.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu