Spāņu zīmols Hispano Suiza atgriežas ar 1020 zirgspēku elektroauto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hispano Suiza Carmen
Hispano Suiza Carmen Foto: Publicitātes foto

Spāņu kompānija Hispano Suiza Cars, S.L. Ženēvas motoršovā prezentējusi elektrisku gran turismo automobili, kas veidots pēc pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados radītā Hispano Suiza Dubonnet Xenia parauga. 

Ženēvā prezentētais auto nodēvēts par Hispano Suiza Carmen, godinot kompānijas dibinātāja mazmeitu Karmenu Mateu.

Mašīnas bāze ir sarežģītas formas ar rokām gatavots oglekļa šķiedras monokoks, kas sver 195 kilogramus, bet to sedz unikāla dizaina virsbūve ar stilistisku atsauci uz trīsdesmito gadu automobili, kas tika radīts pēc 1.Pasaules kara lidotāja, sportista un sacīkšu braucēja Andrē Dubonē (Andre Dubonnet) pasūtījuma. 

Automobilim uz aizmugurējās ass uzstādīti divi elektromotori, kas kopā attīsta 750 kilovatus jeb 1020 zirgspēkus. Līdz 100 km/h šis metāla ūdens lāsei līdzīgais auto spēj paātrināties mazāk nekā trīs sekundēs un maksimāli attīsta 250 km/h. Vairāk neļauj elektronika. 

Foto: Publicitātes foto

Carmen uzstādīts akumulatoru bloks T burta formā. Tā ietilpība ir 80 kWh, un ar to ir gana, lai varētu nobraukt 400 kilometrus.

Mašīnas salona apdarē izmantota āda, alkantara, koks un alumīnijs. Ja klients vēlēsies, Hispano Suiza piedāvā automobiļa salonu piesūcināt ar viņam tīkamu parfīmu. 

Foto: Publicitātes foto

Kopumā spāņu uzņēmums plāno uzbūvēt ne vairāk kā 19 Hispano Suiza Carmen eksemplārus. To veiks cits spāņu uzņēmums - QEV Technologies. Tās specializācija ir tehnoloģijas un iekārtas, ar kurām mašīnu, kam ir iekšdedzes dzinējs, pārbūvēt par ekomobili. 

Hispano Suiza Carmen ir gatavs auto, taču uzņēmums vēl turpina spēkrata izmēģinājumus reālos apstākļos. Kad testi būs noslēgušies, sāksies automašīnu izgatavošana klientiem. Automobiļu orientējošā cena būs no 1,5 miljoniem eiro.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu