Urbanovičs: Sākumā jāredz, vai Vējonis iesniegs iniciatīvu par pilsonības piešķiršanu Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī, kurā pārrunāja politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu.
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī, kurā pārrunāja politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu. Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs pagaidām atturas paust politiskā spēka pozīciju saistībā ar gaidāmo iniciatīvu par pilsonības piešķiršanu Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem.

Politiķis norādīja, ka vispirms ir jāredz, vai Valsts prezidents Raimonds Vējonis tiešām iesniegs Saeimā šādu rosinājumu.

Taujāts, vai nevar jau tagad prognozēt, ka "Saskaņa" atbalstīs šo iniciatīvu tās iesniegšanas gadījumā, Urbanovičs atbildēja - "tad prognozējiet", piebilstot, ka nerunās par šo jautājumu hipotētiski, kamēr šādas izmaiņas nav oficiāli piedāvātas.

Kā ziņots, Valsts prezidents iepriekš pavēstīja, ka šādu iniciatīvu iesniegs atkārtoti, ar cerību, ka jaunais parlaments domās citādāk, uzsverot, ka ir jāpieliek punkts šim jautājumam. Vējonis attiecīgos grozījumus plāno iesniegt Saeimā martā.

"Turpināt to, ka valstī ir šāda nepilsoņu institūcija, nav pareizi, un kādā brīdī tam ir jāpieliek punkts. Bērniem, kas piedzimst Latvijā, jākļūst par Latvijas pilsoņiem. Ja vecāki tomēr vēlētos attiekties no Latvijas pilsonības, tad lai viņi raksta iesniegumu un izvēlas to valsti, kuras pilsonību viņi tiesām vēlas," pērn minēja prezidents.

Pieņemt šādu kārtību aicinājusi arī Eiropas Padomes Komisija pret rasismu un neiecietību. Tā savā ziņojumā kā vienu no izvirzītajām prioritātēm Latvijai minējusi paredzēt automātisku Latvijas pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem dzimušiem bērniem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu