Ženēvā debitē VW Touareg V8 TDI, kas līdzvērtīgs Audi SQ7 un Bentley dīzelim (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Volkswagen Touareg V8 TDI
Volkswagen Touareg V8 TDI Foto: Publicitātes foto

89. Starptautiskajā Ženēvas autoizstādē, kas norisināsies līdz 17.martam, Volkswagen demonstrē jauno Touareg V8 TDI. Šādu pašu motoru, tikai ar citiem regulējumiem, var sastapt arī zem Audi SQ7 un Bentley Bentayga Diesel motora pārsega.

Ar 421 ZS jaudu, kas pieejama 3500 līdz 5000 apgriezienu diapazonā, tas ir jaudīgākais ar dīzeļdzinēju aprīkotais SUV, ko piedāvā Vācijas autobūves uzņēmums. Maksimālais jaunā turbodīzeļa griezes moments ir 900 Nm. Tos motors attīsta 1000 līdz 3250 apgriezienu diapazonā.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais 4 litru V8 biturbo dīzelis ir papildināts ar elektrisku kompresoru. Automobilis 100 km/h spēj sasniegt vien 4,9 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 250 km/h. Pie šīs atzīmes paātrinājumu pārtrauc elektronika. Tāpat kā V6 modeļi Volkswagen produktu klāstā, arī jaunais V8 motors atbilst Euro-6d-TEMP izmešu prasībām.

Zīmola nākotnes flagmanis tirgū atsevišķās valstīs nonāks 2019. gada maija beigās, bet par pieejamību Baltijas valstīs un cenām tiks ziņots atsevišķi. Noteikti jārēķinās ar ievērojamu sākuma cenas starpību, jo V8 modelim jau standartā varēs izvēlēties starp Elegance vai Atmosphere dizaina pakotnēm un bāzes aprīkojums būs bagātīgāks nekā V6 modeļiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu