Kima Čenuna pusbrāļa slepkavībā apsūdzētā indonēziete atbrīvota (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Siti Aisja (no labās) un Doana Thi Huonga
Siti Aisja (no labās) un Doana Thi Huonga Foto: AFP / Scanpix

Malaizijas tiesa pirmdien atbrīvojusi Indonēzijas pilsoni Siti Aisju, kas bija apsūdzēta Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa slepkavībā, šādu lēmumu tiesai pieņemot pēc tam, kad prokuratūra apsūdzības bija atsaukusi.

Siti Aisja bija apsūdzēta, ka diktatora pusbrāli 2017.gadā Kualalumpuras lidostā nogalinājusi ar indīgo vielu VX.

Kā iepriekš skaidroja Siti Aisja un otra apsūdzētā, Vjetnamas pilsone Doana Thi Huonga, viņas ar viltu pārliecinātas, ka piedalās izjokošanā televīzijas realitātes šovā.

27 gadus vecā Siti Aisja pirmdien tiesas namu Kualalumpurā pameta kā brīvs cilvēks.

Paskaidrojumi, kāpēc apsūdzības atsauktas, netika sniegti, un šobrīd nav skaidrs, vai viņai par līdzdalību slepkavībā netiks izvirzītas mazāk smagas apsūdzības.

Abas sievietes bija apsūdzētas, ka diktatora brāli nogalinājušas, ieziežot viņam sejā indīgo vielu VX.

Kims Čennams tika noslepkavots Kualalumpuras lidostā 2017.gada 13.februārī, un abas sievietes tika aizturētas dažas dienas pēc slepkavības.

Slepkavība notika apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao.

Malaizijas varasiestādes uzskata, ka indi slepkavības īstenotājām iedevuši ziemeļkorejieši. Kims Čennams mira aptuveni 20 minūtes pēc uzbrukuma ceļā uz slimnīcu.

Kims Čennams kādu laiku tika uzskatīts par tēva Kima Čenira potenciālo amata mantinieku, tomēr pēc skandāla, kas izraisījās, Kimam Čennamam 2001.gadā mēģinot ar viltotiem dokumentiem ieceļot Japānā, lai tur apmeklētu Disnejlendu, viņš tēva labvēlību zaudēja. Kopš tā laika viņš dzīvojis ārpus valsts, galvenokārt Ķīnai piederošajā Makao.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu