Meja devusies uz Strasbūru tikties ar Junkeru (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Terēza Meja
Terēza Meja Foto: Reuters/Scan

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien devusies uz Strasbūru, lai tiktos ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru.

Lielbritānijas parlaments gatavojas otrdien atkārtoti balsot par Mejas panākto Brexit vienošanos, kuru deputāti ar lielu balsu vairākumu janvārī noraidīja.

"Premjerministre tikko devās uz Strasbūru uz sarunām ar Žanu Klodu Junkeru," paziņoja Mejas preses pārstāvis.

Britu amatpersonas iepriekš brīdināja, ka vizīte Strasbūrā nenozīmē, ka centieni mainīt ar Eiropas Savienību (ES) panākto Brexit vienošanos ir devuši rezultātu, taču premjerministre uzskata, ka sarunās aci pret aci iespējams progress.

Meja ir lūgusi Briseli izrādīt zināmu piekāpšanos, kas viņai palīdzētu gūt parlamentā atbalstu Brexit vienošanās dokumentam.

Domstarpības pamatā ir ap tā dēvēto pagaidu risinājumu, kura mērķis ir novērst robežkontroles atjaunošanu uz Ziemeļīrijas un Īrijas robežas pēc Brexit.

Ja britu likumdevēji pašreizējo vienošanos otrdien noraidīs atkal, viņiem būs jābalso par to, vai pamest ES bez vienošanās 29.martā, vai arī izstāšanos atlikt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu