Gvaido aicina venecuēliešus otrdien protestēt pret elektroapgādes pārtraukumu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Venecuēlas pašpasludinātais prezidents Huans Gvaido
Venecuēlas pašpasludinātais prezidents Huans Gvaido Foto: AP/Scanpix

Venecuēlas opozīcijas līderis un Nacionālās sapulces spīkers Huans Gvaido, kurš sevi pasludinājis par pagaidu prezidentu, aicinājis tautu otrdien protestēt pret elektroapgādes pārtraukumu

"Rīt pulksten trijos pēcpusdienā visa Venecuēla būs ielās," uzrunā Nacionālajā sapulcē paziņoja Gvaido.

Daļa Venecuēlas ir bez elektrības kopš ceturtdienas vakara. Elektrības piegāžu atjaunošana notiek lēni, un šajā procesā nākas sastapties ar sarežģījumiem.

Naktī uz pirmdienu vienā no spēkstacijām Karakasā noticis sprādziens, ziņoja aculiecinieki.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro svētdien apgalvoja, ka pārtraukumi elektrības piegādēs notikuši ASV kiberuzbrukumu dēļ. Vašingtona šos pārmetumus noraida.

Jau vēstīts, ka Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Gvaido, kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu