Venecuēlas parlaments izsludina ārkārtas stāvokli elektroapgādes pārtraukumu dēļ (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sadursmes Venecuēlā
Sadursmes Venecuēlā Foto: Reuters/ScanPix

Venecuēlas opozīcijas kontrolētā Nacionālā sapulce (parlaments) pirmdien izsludināja valsts mēroga ārkārtas stāvokli elektroapgādes pārtraukumu dēļ, kas lielā valsts daļā ilgst kopš ceturtdienas vakara.

"Es lieliski saprotu mūsu visu ciešanas, un tāpēc mēs lūdzam pieņemt šo dekrētu," Nacionālajai sapulcei paziņoja tās spīkers Huans Gvaido, pirms Nacionālā sapulce pilnvaroja viņu izsludināt ārkārtas stāvokli.

Parlaments noraidīja prezidenta Nikolasa Maduro argumentu, ka elektroapgādes pārtraukumi notikuši ASV kiberuzbrukumu dēļ, un atzina, ka to iemesls ir aplama vadība un investīciju trūkums.

Parlaments arī aicināja armiju palīdzēt mobilizēt enerģētikas monopola "Corpoelec" personālu elektroapgādes atjaunošanai un aicināja uz starptautisku sadarbību, lai atjaunotu elektroapgādi 30 dienu ilga ārkārtas stāvokļa laikā, ziņoja Kolumbijas raidsabiedrība RCN un citi mediji.

Nacionālajai sapulcei tomēr nav varas īstenot ārkārtas stāvokli, kamēr Maduro turpina palikt amatā.

60 valstis ir atzinušas Gvaido par Venecuēlas prezidenta pienākumu izpildītāju, tomēr armijas atbalsts Maduro nodrošina viņa varas turpināšanos.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās prezidenta vēlēšanas maijā, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

Gvaido aicināja tautu otrdienas pēcpusdienā protestēt pret elektroapgādes pārtraukumiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu