Pūce: “Rīgas satiksmes” audits parāda nopietnas problēmas uzņēmumā (4)

Iļja Kozins
, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā uzņēmuma “Rīgas satiksme” audita rezultāti liecina par nopietnām problēmām uzņēmumā. Runa ir gan par saimnieciska rakstura īstermiņa problēmām, gan par dažādiem pārkāpumiem no iepriekšējās valdes puses, intervijā portālam TVNET norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (“Attīstbai/Par!”).

Ar “Rīgas satiksmes” audita ziņojumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbinieki sāka iepazīties pagājušajā nedēļā. Pēc Pūces vārdiem, pirmdienas vakarā viņš saņēma pirmo informāciju no ekspertiem.

“Es esmu lūdzis, lai viņi man īsumā izstāsta kopīgos secinājumus. Nu, ir skaidrs, ka audita rezultāti parāda nopietnas problēmas uzņēmumā “Rīgas satiksme”. Tur ir gan saimnieciska rakstura īstermiņa problēmas, finanšu plūsmas, tie ir arī dažādi pārkāpumi no iepriekšējās valdes puses attiecībā uz pieņemtajiem lēmumiem. Šos jautājumus mēs vērtēsim no juridiskā viedokļa,” zināja stāstīt VARAM vadītājs.

Par kādiem konkrēti pārkāpumiem ir runa, Pūce neatklāja, atsaucoties uz ierobežotas pieejamības informāciju.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem - par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Saistībā ar minētiem procesiem, VARAM vadītājs Pūce nosūtījis vairākus informācijas pieprasījumus Rīgas domei un tās vadītājam Nilam Ušakovam. 

Vairāk par “Rīgas Satiksmes” nedienām, Rīgas domes atlaišanas likumprojektu, pašvaldību reformu un citiem svarīgiem jautājumiem lasiet ceturtdien rubrikas “Ministri tuvplānā” intervijā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu