Valsts drošības dienests: rūpīgi jāvērtē, vai iegādāties "Huawei" tehnoloģijas (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Huawei". Ilustratīvs attēls
"Huawei". Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Privātpersonām un uzņēmumiem vajadzētu ļoti rūpīgi izvērtēt, vai iegādāties Ķīnas uzņēmuma "Huawei" ražotās tehnoloģijas,  intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets.

Ķīnas uzņēmuma "Huawei"ražoto tehnoloģiju iespējamie riski ir aktuāli un tiek pētīti. 

Viņš norādīja, ka šobrīd visas trīs valsts drošības diestādes - Valsts drošības dienests,  Militārās izlūkošanas un drošības dienests un Satversmes aizsardzības birojs - situāciju pēta un analizē. Jautājums aktualizēts arī valsts augstāko amatpersonu debatēs.

"Vēlētos norādīt, ka uzņēmuma vadītājiem un privātpersonām vajadzētu izturēties ar lielu skepsi pret dažādām IT tehnoloģijām, šo IT tehnoloģiju ražotājiem, kuriem ir neviennozīmīga reputācija ES un NATO dalībvalstīs. Pret kompānijām, par kurām ir aizdomas, ka to ražotie produkti var tikt izmantoti kiberspiegošanas aktivitātēm vai kaut kādā veidā aizskart personu tiesības," sacīja Mežviets.

Kā portālam TVNET norādīja "Huawei" pārstāvniecība Latvijā, atbildīgā persona, kura varētu sniegt komentārus par VDD izteikumiem, šobrīd ir saslimusi. "Huawei" solīja sniegt plašākus komentārus, tiklīdz tas būs iespējams. 

Jau ziņots, ka ASV un vairākas citas valstis ierobežojušas "Huawei" ražojumu lietošanu, galvenokārt telekomunikāciju infrastruktūrā, norādot ka šis uzņēmums ir tuvs Ķīnas valdībai un tā ražojumi var tikt izmantoti nesankcionētai informācijas iegūšanai. "Huawei" noraida šādas apsūdzības.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu