"Goldman Sachs" prognozē 55% iespēju, ka Meja panāks "Brexit" vienošanos (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Investīciju bankas "Goldman Sachs" analītiķi prognozējuši 55% iespēju, ka Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai izdosies ratificēt "Brexit" vienošanos par spīti tam, ka britu parlaments "šķiršanās" līgumu noraidījis jau divas reizes, ziņo aģentūra "Reuters".

Ja Meja nevarēs piedāvāt tādu "šķiršanās" vienošanos, ko atbalstīs vairākums britu parlamenta deputātu, viņai būs jālemj par "Brexit" atlikšanu, pilnīgu atcelšanu vai arī bezvienošanās "Brexit", kas izraisītu haosu pasaules piektajā lielākajā ekonomikā.

"Goldman Sachs" eksperti par vismazāk ticamo uzskata bezvienošanās "Brexit" scenāriju - tā iespējamība novērtēta ar 15%. 

Iespēja, ka "Brexit" nenotiks vispār, novērtēta ar 35%.

Visticamāk, ka trešais balsojums par Mejas "Brexit" līguma jaunāko versiju notiks pēc ES samita 21. un 22. martā. Tobrīd līdz oficiālajam "Brexit" datumam būs atlikusi vien apmēram nedēļa.

Britu parlaments trešdien nobalsoja pret bezvienošanās "Brexit", kas izstāšanos no ES padarītu haotisku un radītu dažādas problēmas. Tomēr, kā norāda aģentūra AP, britu parlamenta balsojumam ir politisks, bet ne juridisks spēks. Lai Lielbritānija izstātos ar abpusēju vienošanos par tālākajām attiecībām ar ES, tā tik un tā jāratificē abām pusēm.

Balsojums palielina iespēju, ka Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES notiks vēlāk nekā 29.martā - oficiālajā "Brexit" datumā.

Ceturtdien gaidāms britu parlamenta balsojums par izstāšanās termiņa pagarināšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu