Meja brīdina parlamentu: pastāv iespēja vispār neizstāties no ES (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brexit
Brexit Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien brīdinājusi parlamentu, ka gadījumā, ja tas neatbalstīs viņas "Breksita" vienošanos līdz ceturtdien gaidāmajam Eiropas Savienības (ES) samitam, pastāv iespēja, ka Apvienotā Karaliste neizstāsies no ES "vēl daudzus mēnešus vai pat vispār nekad".

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien brīdinājusi parlamentu, ka gadījumā, ja tas neatbalstīs viņas Brexit vienošanos līdz ceturtdien gaidāmajam Eiropas Savienības (ES) samitam, pastāv iespēja, ka Apvienotā Karaliste neizstāsies no ES "vēl daudzus mēnešus vai pat vispār nekad".

Kā britu premjere atgādinājusi avīzē "Sunday Telegraph", ja parlaments līdz samitam apstiprinātu vienošanos, ko tas divas reizes jau noraidījis, viņa lūgtu neilgu tehnisku Brexit termiņa pagarinājumu, lai varētu pieņemt vajadzīgos likumus.

Pēc viņas vārdiem, "tas nebūtu ideāls iznākums, taču tas ir kaut kas tāds, ko britu sabiedrība pieņemtu, ja tas ļautu ātri sākt izstāšanos", savukārt alternatīva būtu "daudz sliktāka".

Ja Brexit atlikšanas dēļ Lielbritānijai gandrīz trīs gadus pēc referenduma par izstāšanos no ES nāktos vēl piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās", tas būtu vērtējams kā "acīmredzams parlamenta politiskās neveiksmes simbols", uzsvērusi Meja.

Kā ziņots, britu deputāti otrdien atkārtoti noraidīja Brexit vienošanos, trešdien ar minimālu balsu pārsvaru nobalsoja pret izstāšanos no ES bez vienošanās, bet ceturtdien atbalstīja Mejas priekšlikumu par Brexit atlikšanu, kas paredz līdz 20. martam sarīkot vēl vienu balsojumu par viņas panākto vienošanos.

Šis priekšlikums paredz, ka gadījumā, ja parlamenta divreiz noraidītā Brexit vienošanās tomēr galu galā tiek apstiprināta, tad Lielbritānijas izstāšanās no ES, kas paredzēta 29. martā, tiktu atlikta līdz 30. jūnijam.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu