EP vēlēšanās no saraksta "Atmoda" startēs NSL, GKL un KDS kandidāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "No sirds Latvijai" līdere, Saeimas deputāte Inguna Sudraba
Partijas "No sirds Latvijai" līdere, Saeimas deputāte Inguna Sudraba Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropas Parlamenta vēlēšanās (EP) no partiju apvienības "Atmoda" saraksta startēs partiju "No sirds Latvijai" (NSL), "Gods kalpot mūsu Latvijai" (GKL) un Kristīgi demokrātiskās savienības (KDS) kandidāti, pastāstīja NSL priekšsēdētāja Inguna Sudraba.

Partiju apvienību "Atmoda" veido divas partijas GKL un KDS, savukārt NSL ar šo partiju apvienību ir noslēgusi sadarbības līgumu par startu EP vēlēšanās, norādīja politiķe. Sudraba apliecināja, ka būs saraksta līdere EP vēlēšanās līdere, kā arī to, ka ir partiju apvienības valdes priekšsēdētāja.

Reizē ir sākts process, lai, visticamāk, vasaras beigās vai rudens sākumā dibinātu partiju "Atmoda", kurā paredzēts apvienoties NSL un GKL, norādīja politiķe.

Partiju apvienības "Atmoda" iepriekšējais nosaukums bija "LSDSP/KDS/GKL". Tomēr Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partiju jeb LSDSP jau ir izstājusies no apvienības un EP vēlēšanās startēs atsevišķi, aģentūrai LETA norādīja LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinevičs.

Kā ziņots, Sudraba iepriekš skaidroja, ka lēmums par NSL reorganizāciju nenozīmē atteikšanos no līdzšinējām vērtībām, bet tā ir pāreja nākamajā pakāpē, lai ar līdzīgi domājošajiem izveidotu lielāku politisko spēku.

NSL 13.Saeimas vēlēšanās Saeimā neiekļuva, iegūstot 0,84% vēlētāju atbalstu. "LSDSP/KDS/GKL", arī neiekļūstot parlamentā, ieguva 0,2% vēlētāju atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu