Kandidātu sarakstus EP vēlēšanām iesniegušas "Atmoda" un Latvijas Krievu savienība (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "No sirds Latvijai" līdere, Saeimas deputāte Inguna Sudraba
Partijas "No sirds Latvijai" līdere, Saeimas deputāte Inguna Sudraba Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kandidātu sarakstus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām šodien Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza partiju apvienība "Atmoda" un Latvijas Krievu savienība (LKS).

No "Atmodas" uz EP kandidē partijas "No sirds Latvijai" valdes priekšsēdētāja Inguna Sudraba, Kristīgi demokrātiskās savienības (KDS) valdes priekšsēdētājs Mareks Raups, SIA "Labi dati" iepirkumu speciālists Gints Gābers, biedrības "Latvijas sociālās tirgus ekonomikas institūts" direktors Armands Agrums un NSL valdes locekle Frančeska Ģēvele.

Tāpat no partiju apvienības startē Rīgas Katoļu ģimnāzijas direktora vietniece Ieva Margarita Ozola, AS "Air Baltic Corporation" darbinieks Ronalds Pambakers, KDS valdes loceklis Aivars Grigulis, Rīgas Imantas vidusskola direktora vietniece Inguna Kalniņa un Inčukalna novada domes darbinieks Jānis Liepiņš.

Uz EP no "Atmodas" kandidē arī SIA "El Nido" menedžere Sandra Šteinberga, SIA "Scanmed" produktu speciālists Jānis Jurģelis, juridisko zinātņu bakalaurs, bezdarbnieks Aivis Vasiļevskis, Rīgas Stradiņa universitātes lektore Anita Kokarēviča, biedrības "Latvijas Kredītņēmēju asociācija" valdes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš un biedrības "Tautas kustība No sirds Latvijai" valdes loceklis Aldis Vidužs.

Savukārt no LKS uz EP kandidē partijas līdere Tatjana Ždanoka, Eiropas Parlamenta deputāti Andrejs Mamikins un Miroslavs Mitrofanovs, kā arī bijušie Saeimas deputāti - Rīgas vispārizglītojošās privātās vidusskolas "Evrika" darbinieks Jakovs Pliners un biedrības "CLSF Latvijas Cilvēktiesību komiteja" līdzpriekšsēdētājs Vladimirs Buzajevs.

Tāpat no Latvijas Krievu savienības startē Spānijas pilsonību pieņēmušais šahists Aleksejs Širovs-Bagtikovs, Aizkraukles novada domes deputāte Ludmila Ušakova, pašnodarbinātā juridiskā biroja īpašniece Elita Kosaka, Daugavpils 15.vidusskolas darbinieks Aleksejs Vasiļjevs un SIA "BTC Apsaimniekotājs" darbiniece Inna Djeri.

LKS pretendenti uz EP deputāta amatu ir arī partijas valdes locekļi Viktors Guščins, Irina Bobkova, Aleksandrs Ļivčaks un Aleksandrs Filejs, kā arī SIA "Pagors" valdes loceklis Andrejs Pagors un Rīgas Tehniskās universitātes darbinieks Aleksandrs Gamaļejevs.

Pašlaik EP vēlēšanām pieteikti desmit kandidātu saraksti, no kuriem uz vietām EP pretendē 151 kandidāts.

Kandidātu listes var pieteikt līdz 21.martam.

EP vēlēšanas notiks maija izskaņā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu