Venecuēlas opozīcija izsaka jaunu piedāvājumu armijai (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Venecuēlas parlamenta spīkers Huans Gvaido
Venecuēlas parlamenta spīkers Huans Gvaido Foto: AP/Scanpix

Venecuēlas opozīcijas kontrolētā Nacionālā sapulce piedāvājusi militārpersonām, kas atteiksies atbalstīt prezidentu Nikolasu Maduro, saglabāt viņu dienesta pakāpi, kad tiks izveidota jauna valdība.

Venecuēlas opozīcijas līderis un Nacionālās sapulces spīkers Huans Gvaido, kurš sevi pasludinājis par pagaidu prezidentu, vēlas pārliecināt armiju nostāties viņa pusē.

Nacionālās sapulces apstiprinātajā tekstā teikts, ka tā garantē visām militārpersonām, kuras nolems "atjaunot konstitucionālo kārtību", ka tās paliks bruņotajos spēkos, kad tiks izveidota jauna valdība.

Nacionālās sapulce norādījusi, ka tas kliedēs augstāko militārpersonu bažas par varas un ietekmes zaudēšanu gadījumā, ja Maduro atstās varas grožus.

Gvaido ir arī piedāvājis amnestiju visiem bruņoto spēku locekļiem, kas nostāsies viņa pusē.

Lai gan vairāki desmiti karavīru ir pametuši savus posteņus, neviens augsta ranga komandieris vēl nav paudis atbalstu Gvaido.

Jau vēstīts, ka Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Gvaido, kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu