Itālijas Senāts nobalso par Salvīni imunitātes saglabāšanu migrantu apcietināšanas lietā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Itālijā turpinoties centieniem migrantu apcietināšanas lietā panākt iekšlietu ministra Mateo Salvīni tiesāšanu, parlamenta augšpalātas deputāti trešdien nobalsojuši par viņa tiesiskās imunitātes saglabāšanu, pavēstīja senators Mauricio Gasparri.

"Mans ziņojums [ierosinot balsot par labu Salvīni] saņēma 232 atbalsta balsis," ziņu aģentūra ANSA sacīja konservatīvās opozīcijas partijas "Forza Italia" senators.

Balsu skaits ievērojami pārsniedz nepieciešamā vairākuma slieksni. Senāts oficiālos balsojuma rezultātus vēl tikai grasās izsludināt.

Prokuratūra izvirzījusi Salvīni apsūdzības, ka uz kāda Itālijas tā dēvētā glābšanas kuģa augustā vairākas dienas turēti apcietinājumā 177 nelegālie imigranti. Ja ministrs tiktu tiesāts un tiesa pieņemtu notiesājošu spriedumu, viņam draudētu no trim līdz 15 gadiem cietumā.

Sagaidāms, ka arī oficiālajos rezultātos apstiprināsies Salvīni labvēlīgs rezultāts, ņemot vērā, ka augšpalātā Salvīni partijai "Līga" un tās koalīcijas partneriem Pieczvaigžņu kustībai (M5S) ir vairākums.

Izsakoties pirms balsojuma, Salvīni savu rīcību aizstāvēja, sakot, ka to motivējuši nacionālās drošības apsvērumi.

"Itāļi man maksā algu, lai tiktu aizsargātas robežas un manas valsts drošība," sacīja ministrs, solot, ka arī turpmāk veiks savu darbu "bez bailēm".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu