Talsos kādā privātmājā noslepkavoti divi sirmgalvji: aizturēti divi vīrieši (34)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas emblēma.
Valsts policijas emblēma. Foto: Valsts policija

Talsu novadā piektdien noslepkavoti divi sirmgalvji, un aizdomās par šo dubultslepkavību policija jau naktī aizturējusi divus vīriešus,  informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Ilze Jurēvica.

Piektdien ap plkst.22 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknī saņemts izsaukums uz kādu spēļu zāli Talsu novadā, kur bija izcēlušās nekārtības – kāds vīrietis izklaides vietā veicis huligāniskas darbības. Ierodoties notikuma vietā, policisti 1962.gadā dzimušo vīrieti, kurš bija stiprā alkohola reibumā, aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Viņu ievietojot īslaicīgās aizturēšanas telpā, likumsargi uz aizturētā apģērba pamanījuši asins traipus. Vīrietis atzinies, ka ir piedalījies slepkavībā kādā privātmājā Talsu novadā.

Policija nekavējoties izbrauca uz vīrieša norādīto adresi, kur tika atrastas divu personu mirstīgās atliekas. Uz 1925.gadā dzimuša vīrieša un 1936.gadā dzimušas sievietes ķermeņiem bija redzamas vardarbīgas nāves pazīmes.

Vienlaikus, turpinot iepriekš aizturētā vīrieša pratināšanu, noskaidrots otrs iesaistītais – kāds 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš tika aizturēts tās pašas dienas naktī ap plkst.1.20.

Aizturētie vīrieši policistiem liecinājuši, ka abi piektdien kopīgi lietojuši alkoholiskos dzērienus, taču pietrūcis naudas, tāpēc nolūkā to iegūt devušies uz tuvumā esošo privātmāju. Tur noslepkavoti abi sirmgalvji.

Policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 118.panta otrā punkta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas personas. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, un tās laikā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Svētdien tiesa abiem aizdomās turētajiem vīriešiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu